dissabte, 4 de gener del 2014

De contenidors i zones verdes i blaves!


Fins ara el govern de la ciutat ha anat fent la viu-viu, passant sobre puntetes per sobre dels temes més complicats, tot esperant la campana de les propers eleccions del 2015, per a revalidar el resultat de les passades que situaren a CiU com a primera força política de la ciutat. Una crisi econòmica aclaparadora i un procés sobiranista han mantingut l’atenció dels ciutadans gairebé al complert.

Però a les acaballes del 2013 algunes coses s’han mogut. En primer lloc la pèssima gestió mediambiental de la ciutat ha esclatat amb el desplegament dels nous contenidors, innecessaris però vistosos, col·locats sense nord ni reflexió, han enfurismat a bona part de la població. De disseny poc funcional i sense cap campanya de sensibilització amb cara i ulls -com s’enyora Girona tria!- han defraudat expectatives i qüestionat el model(?)de gestió municipal de residus.


L’altre relliscada l’ha protagonitzat l’àrea de mobilitat amb la implementació de les zones verdes i les noves zones blaves. Sense tenir enllestit el Pla de Mobilitat, i per tant sense un criteri definit de mobilitat per a la ciutat, s’han pintat ratlles pensant que és igual un plànol que la realitat. Aquesta es sempre molt més complexa i no tenir en conte la gent i els seus criteris es paga. En una negociació, i governar és negociar, cal tenir un criteri, un Pla, si no es així,  fas i dones la imatge d’arbitrarietat i acabes manant i no governant.

Tenim un 2014 de grans reptes,  l’atur i l’econòmic que n’és la causa son els més importants, l’autodeterminació però els hi bé a prop, doncs sense sobirania difícilment aquets país se’n sortirà. Però els temes de ciutat tornen a estar en primer pla, que el govern se’n adoni, nosaltres de de ICV-EUiA, lluitarem en els dos àmbits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada