dimarts, 4 de març del 2014

Europees, quina Catalunya volem a Europa?


Aquests dies es parla força d’escenificar l’acord per al dret a decidir, amb bona intenció l’ANC ha demanat aquesta escenificació. Amb tot el respecte i amb voluntat d’unitat d’acció els que ens situem en l’esquerra alternativa i nacional hem considerat que aquestes eleccions ens demana no solament una alternativa nacional sinó internacional, europea, en la que ens juguem la continuïtat o no d’un sistema de govern de l’economia que desmantella l’estat del benestar a Catalunya i arreu d’Europa.

Una sanitat i una educació pública eficients són el primer fre a la desigualtat. Però no són suficients. S’ha de complementar amb polítiques actives d’ocupació amb rendes mínimes per als desocupats per a evitar que els desafavorits acabin en la marginalitat. Per poder mantenir aquestes polítiques és clau una política fiscal eficient i redistributiva.


Això vol dir canviar profundament les polítiques de la UE, segrestrades amb un pacte de llarga durada entre els dos primer grups, fins ara, de la cambra, el popular i el socialista, que en el fonamental donen llum verda a les polítiques agressives i antisocials del la Troika (Comissió, Banc Central i FMI).

L’esquerra transformadora catalana sempre estarà pel dret a decidir, per l’estat propi, per una Catalunya reconeguda a Europa i hi lluitarem ara i sempre. Però també, i per a nosaltres es indestriable, una Europa social a les a antípodes de les polítiques actuals i per això els nostres aliats no son alguns amb qui anem amb el dret a decidir. En canvi si els tenim arreu d’Europa entre l’esquerra unitària i els verds, amb voluntat de tornar a les arrels del moviment europeu per una Europa democràtica i justa.

Qui ningú es preocupi per que no hi hagi una foto, preocupem-nos més per que ningú en el moment de la veritat li tremolin les cames davant la pressió dels neoliberals d’ací, d’Espanya i d’Europa. Al costat del moviments socials, al costat de l’ANC, al carrer estarem defensant el dret a l’autodeterminació, per que el 9 de novembre al nostre poble no se li furtin els seus drets. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada