dissabte, 14 de juny del 2014

Avui, 14 de juny, totes i tots som escola!



La mobilització de Somescola avui portarà a que Barcelona s’ompli d’una marea popular per defensar l’escola catalana i el dret a decidir el model educatiu. “Per un país de tots, decidim escola catalana”, un lema, que encapçalarà la marxa que sortirà del Passeig de sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella.

S’han aplegat 44 entitats a la convocatòria i una multitud de suports de tota mena ha anat rebent fins al dia d’avui. L’escola és un element central de la cohesió social i la llengua un patrimoni comú, una eina vehicular per l’entesa de les persones.



El que es vol es mantenir un model, vigent, d’escola catalana, que la darrera decisió del tribunal superior de justícia de Catalunya posa en perill. Un model que amb tots el entrebancs i sovint amb unes administracions més que tèbies amb els recursos, sempre ha tingui en les escoles, en les comunitats escolars, els que millor l’han defensat.


Som conscients de la voluntat manifesta del govern del partit popular de destruir el que ha estat la columna vertebral de la catalanitat, l’escola en català. Sabem de l’obsessió del ministre Wert pel tema, una obsessió ideològica que no te res de pedagògica. Però en el moments difícils és quan la nostra comunitat escolar, el nostre país, sap defensar-se i avançar. Avui totes i tots som escola!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada