dilluns, 30 de juny del 2014

En temps d’incerteses, decisions valentes. Junts podrem?


Hi han períodes històrics on el temps es fa molt llarg, es a dir els esdeveniments que poden posar en qüestió l’hegemonia dominant son escassos i integrables pel sistema, n’hi ha d’altres en que poden succeir moltes coses en poc temps i els canvis es poden desencadenar amb gran rapidesa. Soc d’una generació que ha viscut la fi d’un temps llarg, el franquisme i del curt que el va succeir, el que anomenem transició.

Després he viscut el període constitucional obert el 1978, llarg, fins ara, on de nou el temps ens pot portar amb rapidesa a nous canvis en un sentit o altre. I aquest sentit canviant és el que ens porta a reflexionar sobre el temps, si tenim temps per que l’esquerra transformadora, plural, es pugui guarir les ferides, tancar-les i obrir processos de confiança com per que unides puguin influir de manera decisiva en el desenvolupament de la nostra societat, en aquest temps, curt, que ens ha tocat viure.


Els canvis fan por, no solament als que ho poden perdre tot, d’ací la histèria dels governants, sinó també els que poden perdre un xic. Ens fa por equivocar-nos i la temptació de deixar la iniciativa als altres, tot preservant la nostra coherència al no tenir que confrontar-la a la dura realitat, és una evidència que pot generar seguretat. Ho visc en el meu partit i ho observo en altres propers.

D’aquesta crisi està sortint guanyadora la dreta, de moment, però espero que, com res està escrit, sia possible canviar el rumb. No serà pas fàcil. Per donar aquest tomb ens cal coratge i unitat.  Però hi ha qui diu que no tots els que vulguin hi han de ser. Ara bé, un agrupament de l’esquerra transformadora serà més forta sense ICV i EUiA, jo no ho crec. Però hi ha gent que creu que ara no toca que hem de fer més autocrítica, molta més, que els dirigents actuals han de desaparèixer...però realment aquest és el problema? I la solució es tant senzilla? Ho dubto també.

Si no caminem junts no superarem les contradiccions que portem del passat i ens tenallen en el present. Nous mètodes, més democràtics, nous lideratges, sortits del comú acord, no per tenir regidors o parlamentaris, per separat tots ja els tenim i els continuarem tenint, a l'oposició. Junts, per governar i canviar les coses!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada