dijous, 5 de juny del 2014

Resum de les comissions informatives prèvies al Ple del dilluns 9 de juny.



Com es habitual os fem un resum de les comissions informatives prèvies al Ple del 9 de juny, es un deure que ens vam posar com a grup municipal i que pel retorn que molts ciutadans ens heu fet es veu útil.

CI ALCALDIA

Conveni sobre la sèquia Monar amb el ajuntaments veïns que completa la rehabilitació d’aquest més que interesant projecte, de les tres turbines sòls hi ha una en funcionament però no es descarta restaurar-ne alguna altra, proposem que es faci un projecte per a fer funcionar la de la Marfà com estava previst.

CI PROMOCIÓ

- Es presenta una actuació en tres àmbits urbanístics: PMU13 ctra. de Barcelona, l’espai de la Cínica Girona i la cessió a l’Avellaneda (Can Turón) de 19.000 m2 de bosc. En l’àmbit de l’actual clínica, l’edifici aniria a terra i es qualificaria com a comercial (5.800 m2) es cediria 200 m2 al col·legi verd, fent una entrada lateral al nou edifici que també podria usar l’escola. A més de la cessió dels m2 esmentats de verd a l’avellaneda,la clínica Girona s’encarregaria d’urbanitzar 22.000 dels 50.000 m2 de la zona de la carretera de Barcelona on es traslladaria. Un tema complex del que ens haurem d’informar més acuradament.
- Pla baix de Domeny i parador del Güell, ja havia passat per ple, ara ja entra en la seva recta final, en definitiva la possibilitat en aquests indrets de fer “supers” de fins a 2.500 m2!
- Va al junta de govern, el Pla espacial barri vell sobre locals de restauració, els nous estaran 50 metres un de l’altre, molta fresa i poc resultats, no creiem que deixi a ningú content.
- I, per últim, el nou “Niu”, recorden el sidral que va muntar CiU a l’oposició quan es va situar una andròmina a sobre de la Fidel Aguilar a la Rambla. Doncs ara en volen muntar una altra, una suma de contenidors sobre l'Onyar, molt “New Wave”, durant una any, sembla que des del govern es veu el “skyline” de les cases de l’Onyar i la Catedral des d’una altra perspectiva.



CI D’HISENDA
- Segons la Llei de racionalització del PP el nombre de llocs reservats a personal eventual en un ajuntament (càrrecs de confiança) pot ser com a màxim igual al nombre de regidors. L’ajuntament de Girona en té 17. Aquesta informació s’ha de comunicar a través d’una aprovació de ple, cada sis mesos. Aquesta és la primera vegada que es portarà al Ple de Girona.
- Es porta a Ple modificar l’oferta pública de places de policia municipal. S’incrementa en 1, es passa de 6 a 7 places. Volen incorporar un agent caní (que no és un gos policia, sinó un policia amb gos!!). Per temes de rescats , drogues, sortides de centres escolars, escales de veïns, ... A l’ajuntament de Salt diuen que està funcionant molt bé i ho volen incorporar a l’ajuntament de Girona. Plantegen dues opcions: que l’agent hi accedeixi amb el seu propi gos o bé “llogar” el gos en alguna empresa especialitzada. Caldrà veure com es té cura d’aquest animal!!
- Es creen 3 places de conserge-mantenidor de l’àrea d’Esports.
- Es porta la proposta d’aprovació del contracte d’arrendament del centre Cartañà, amb el bisbat de Girona. L’ajuntament ho lloga al bisbat i després ho cedeix al Departament d’Ensenyament. La dificultat de posar a disposició del departament un terreny per a la ubicació del nou institut, ha portat a l’ajuntament a assumir el lloguer íntegre de l’espai del Cartañà i del pavelló del Sant Josep. Es pagarà un preu progressiu:
         . curs 2014-2015: 1.500€ mensuals + IVA
         . curs 2015-2016: 3.000€ mensuals + IVA
         . curs 2016-2017: 4.500€ mensuals + IVA
         . curs 2017-2018: 6.000€ mensuals + IVA
Aquesta darrera xifra s’anirà renovant segons IPC.
Convalidar el servei d’adjudicació del SAD a Clece per 926.973€ + IVA.

CI DE CIUTADANIA
- Aprovació inicial del Pla de Mobilitat. Es proposen 53 mesures prioritàries a desenvolupar al llarg de 6 anys amb un import de 15 milions d’€.  Hi haurà 45 dies d’informació pública per poder presentar al·legacions. Després la Generalitat trigarà uns 3 mesos en revisar la Memòria ambiental que ha fet l’ajuntament. El Pla tornarà a passar pel Ple a finals d’any per a la seva aprovació definitiva. El Pla de Mobilitat http://www2.girona.cat/documents/11622/184897/Pla_mobilitat_urbana.pdf
Informacions de l’àrea:
- Acabar de desplegar la recollida selectiva al barri vell (ja es va afirmar el mateix el mes passat). De fet no es farà realment efectiva fins al setembre quan s’hi incorporin els comerços amb la recollida de la fracció orgànica. Amb el sector de la restauració hi ha un problema d’horaris, perquè necessiten que es reculli la fracció orgànica més tard que la franja de 20 a 23h.
- Es fa la recepció definitiva de titularitat de la sèquia Monar, en 2 dels 3 trams (finques) de Girona: tram canalitzat des de Salt fins a central del Molí i central del Molí. El tram del salt d’aigua de la Gróber no es pot recepcionar perquè està embargat!. Hi ha dos trams més fora de municipi, un a Salt i un a Bescanó.
- Dimarts 3 de juny, s’ha fet la reunió de la Comissió de la Pobresa energètica. Algunes reflexions de la reunió:La treva hivernal o ajornament del deute elèctric no s’ha aplicat a la ciutat. Les condicions per accedir-hi són restrictives; la gent no demana i passa fred; hi ha famílies que reben ajuts municipals però no hi poden accedir; no ho apliquen totes les companyies elèctriques; ... per tant, una resolució del Parlament de Catalunya, queda molt restringida o de difícil aplicació a la pràctica.L’ajuntament aquest any ha incrementat els ajuts a 124 famílies més que l’any passat amb un total de 32.000€ en temes energètics.Es farà formació a treballadors/es socials, agents ciutadans, ... es contactarà amb Somenergia per fer auditories energètiques a famílies a qui s’està ajudant.No han treballat en el tema del gas. Es proposa una campanya de canvi de gas ciutat a gas butà i buscar altres alternatives. Afecta greument el tema alimentació. Fa dos anys que estan donant voltes al tema de l’aigua (no té gaire a veure amb la comissió de pobresa energètica). Han passat de parlar de la tarifa ecosocial a la pretarifa o bloc social. Podria suposar un estalvi del 90% del rebut de l’aigua (inclouria la taxa de brossa, de clavegueram, cànon de l’aigua, de conservació del comptador i del consum de l’aigua). A diferència del que volen fer Salt i Sarrià (repercutir-ho sobre la ciutadania no bonificada), l’ajuntament de Girona ho assumiria. Procuraran que estigui per al gener de 2015.Per la Diada Mundial del Medi Ambient es visitarà l’Escola Bressol de l’Olivera i el seu sistema de geotèrmia, i l’escola Santa Eugènia i la seva caldera de biomassa.

CI DE SERVEIS A LES PERSONES
- El Programa de Vacances s’ha incrementat amb un 15% de participació amb un total de 2869 preinscrits. També s’han incrementat les beques amb un total de 706. Dels 44 casals, 11 seran per quinzenes, s’hi ha acollit 240 participants.
- Es torna a comentar el conveni Ajuntament de Girona-Bisbat i cessió al Departament d’Ensenyament del Cartañà. Es parla d’una solució per a uns 8-10 anys, encara que un institut “de debò” serviria per descongestionar Montilivi! Es van mirar altres opocions, especialment l’edifici de les Casernes, de propietat del ministerio de Defensa. Estava en bon estat però els tràmits eren més lents. També es va mirar l’edifici de La Caixa al carrer Nou però el lloguer era molt car.
- Escola d’Adults. Es divideixen i se’n fan dues. Una especialitzada en Graduat d’ESO i alfabetització. La segona escola lligaria formació i ocupació. La primera es quedaria allà on és ara (Travessia de la Creu) i la segona s’ubicaria en el Servei Municipal d’Ocupació (Sant Narcís). Signaran un conveni amb el Departament d’Ensenyament. Les obres d’adaptació del SMO (80.000€) aniran a càrrec del departament. Es crearà un nou equip directiu. Queden interrogants per aclarir. S’incrementarà l’oferta formativa? S’incrementaran les places donada l’elevada demanda?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada