dimarts, 28 d’abril del 2015

Defensar la ciutadania. Una ciutadania que es defensi!


Penúltim Ple amb l’elecció de les taules per a les properes municipals. Presentació i debat de l’informe 2014 del defensor de la ciutadania. Un de les coses que em quedaven per fer, fer de ma “innocent” per treure el número a partir del qual s’escollirà la gent per les meses. Nego que els boles estiguessin amanyades. Ho dic per a que els afortunats no em corrin a fuetades... Bé, sempre em queda l’argument aquell de "la festa de la democràcia”...


L’informe ben argumentat d’una feina sovint callada però molt important, bons arguments, crítiques a la desigualtats i als comportaments burocràtics de les administracions. Toc d’atenció a Aigües i a les companyies elèctriques, per la seva prepotència i arrogància. Crida a millorar procediments, a implementar els recursos i la rapidesa adequada per tirar endavant les recomanacions, masses vegades encallades.

Preocupant les intervencions d’alguns grups més preocupats per la foto electoral que pel que discutíem en el Ple, no se’n adonen que deixen a l’alcalde una oportunitat d’or per al lluïment i per a vendre el publireportatge de lo bé que ho fa el govern. Es el problema de portar les intervencions escrites, no escoltar i no tenir cintura per modificar-la si s’escau, per a no deixar a l’adversari facilitats per a que et ridiculitzi!

Bé, es el que hi ha. Espero que els nous regidors i regidores puguin collar millor a l’alcalde, per que si no em temo que no caldrà que baixi a l’arena. Confio molt en la frescor i capacitat de l’Eugènia i en l’experiència de la Núria, sabran teixir aliances i promoure una alternativa plural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada