dissabte, 18 d’abril del 2015

Polítiques d’igualtat, unes vacances municipals de quatre anys!


En el darrer Ple la Carme Bosch, infatigable lluitadora pels drets socials, va posar de relleu la manca de coherència en les polítiques d’igualtat de l’ajuntament de Girona, l’actual govern ha fet sense esma algunes coses de l’anterior, però ha estat incapaç de trobar les complicitats i actuar amb diligència per que les polítiques de gènere no fossin més que un enunciat.


La crosta del masclisme es un pes feixuc i malgrat el pes numèric de les regidores en l’equip de govern, ni han protagonitzat ni han fet seves les estratègies d’igualtat en una ciutat que necessita del compromís i del lideratge de l’Ajuntament en aquests temes.

El IV pla d’igualtat s’ha anat esmorteint i ha deixat amplies llacunes en l’administració en que no s’han seguit cap ni una de les recomanacions. Que fàcil es retrocedir quan qui dirigeix no es creu allò que el paper situa com a prioritat. Sense finançament específic cal les sinergies de les àrees i que els diversos responsables ho sàpiguen i s’ho creguin. No se de segur si el el segon ha estat així en molt casos, però crec que ha estat la ignorància el comú denominador.

De nou han de ser els moviments socials qui posin el dit a la nafra, malgrat els implicats no es donin per al·ludits. caldrà un cop de cap. Una conjuntura política diferent, un govern diferent, caldrà per a fer el que en els carrer es vol i es necessita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada