dimecres, 1 d’abril del 2015

El Pacte Social de l’aigua


Si tenia algun dubte de que la gestió privada o fins i tot mixta de l’aigua no era adequada s’ha esvaït al llarg de les reunions que hem fet de la comissió informativa-investigació d’AGISSA. La gestió de l’aigua com a negoci és un mal negoci per a la ciutadania i un error, essent benvolents, del poder públic que ho permet.


Tot i que la gestió de l’aigua està a mans públiques  en la majoria dels ajuntaments de Catalunya -506 d’un total de 945-  la realitat és que la majoria dels catalans, un 84%,  paguem un rebut a una companyia privada o mixta. Dos grups privats, Agbar, avui en mans del gegant francès Suez Environnement i Aqualia, filial de l’espanyola FCC acaparen el servei, de fet en les ciutats i poble que els hi surt més rentable.

Amb l’objectiu de revisar a fons aquest model i retornar a la gestió pública un be tant necessari, grups ecologistes, moviments socials i veïnals i sindicats promouen el pacte social de l’aigua, que vol generar una gestió integral pública i participativa del aigua.

Aquesta proposta s’ha presentat als partits catalans que es comprometen a tira-la endavant, Esquerra, ICV-EUiA, CUP, Podem i Barcelona en comú principalment. El resultat de les municipals serà decisiu en aquest tema per què quan parlem de sobirania no ho fem com un objectiu abstracte, és un conjunt d’accions i propostes que ens han de portar a un model més just on la ciutadania recuperi poder i l'exerceixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada