divendres, 10 d’abril del 2015

Les Pedreres, un Pla especial o un Pla Integral?

                         
Al llarg de la nostra història urbana hem tingut zones oblidades, cèntriques com el barri vell o més perifèriques com les pedreres. Des del 1979 el Barri Vell ha donat un Salt qualitatiu impensable anys abans, amb la iniciativa pública al cap davant però engrescant al tres agents la realitat actual és d’èxit, amb un punt d’ombra, l’excessiva gentrificació i l’expulsió d’una part importat del seu habitants tradicionals.

Amb les Pedreres els governs successius no han sabut trobar el camí adequat per a que un dels paratges mes emblemàtics de la ciutat seguis el camí de la recuperació, calia una important inversió pública i una acció social molt intensa, ni una cosa ni l’altre foren possibles. Quan un tema es complexa hi ha el perill que es deixi al calaix.


Si que tenim un diagnòstic i pot ser el que el conegui més bé és l’actual defensor de la ciutadania. Fer compatible la continuïtat de les famílies que ocupen una part important del sol públic la voltant del “Pirulí” per que ens entenguem, ocupació que porta anys i panys, amb l’endreça, accés i serveis que aquest parc necessita.

No nego que s’ha fet un bon treball amb el Pla especial de les Pedreres i reconec la bona voluntat del govern, però no podem deixar el pacte social i l’acció integral per a després. No demano més que un preacord que s’adjunti i pugui assegurar un desenvolupament adequat i harmònic, que permeti desenvolupar aquets pla especial en un veritable pla integral per als propers 10 anys.

Ahir van tallar la llum a quaranta famílies al voltant de la torre Alfons XII, sense cap negociació prèvia, sense comunicar-ho a l’ajuntament. La prepotència d’una companyia i la poca cura de l’administració per a trobar solucions que no siguin de paper en son responsables. Cal solucionar-ho definitivament. De forma integral. Les Pedreres són ciutat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada