dijous, 25 de febrer del 2016

Alcalde Ballesta, el que no s’entén millor no portar-ho a votació!


Tot fa pensar que avui el Ple de l’Ajuntament de Girona aprovarà el nou cartipàs proposat pel nou alcalde. Per què ha esdevingut noticia un Ple, en principi de tràmit? El pacte per aconseguir-lo. El dependre dels vots de PP i Ciudadanos a priori a les antípodes del govern, es suma a l’escàndol recent per la estrambòtica decisió, amb tensions afegides, de la substitució de Carles Puigdemont pel 19 de la llista de CiU.


Es sembla el cartipàs al ja aprovat a començament de legislatura? Si i no. Es a dir emana de la decisió d’un alcalde en minoria, d’acord, però fa uns mesos aquest tenia la legitimitat del vot, era el cap de llista de lluny més votat i va cercar complicitats properes a la seva trajectòria. Avui l’actual alcalde s’ha de guanyar autoritat a partir de la confiança i aquesta s’ha de guanyar i per això cal temps i bon govern.

Limitar-se el seu sou al darrer que va tenir un alcalde, en aquest cas la darrera alcaldessa a temps complert,  hauria estat un bon símptoma; cercar un relat comú de govern amb altres forces sacrificant una estructura pensada per a governar amb deu regidors, també hauria estat un bon exemple. Oferir a més un Pla estratègic de ciutat oberta a tothom, forces polítiques i socials sense exclusió, per a repensar la ciutat dels propers vint anys, permetria convertir aquesta interinitat de l’alcaldia pels propers tres anys en un factor de dinamització democràtica.

La substitució de l’anterior alcalde i actual president de la Generalitat es va quedar sense relat, la votació d’avui, si el te, es profundament negatiu. Deixar avui sobre la taula una proposta sense recorregut o pitjor una amb inadequades companyies seria un mal menor. Més enllà del desgast que provoca en l’equip de govern, enormement fragilitzat pels esdeveniment anteriors, perjudica la credibilitat de la ciutat en un moment en que ens cal més tranquil·litat i fermesa que mai.

No en puc ser indiferent del que passa a un ajuntament al que estimo i tinc un profund respecte, és la institució democràtica més propera i necessària, siguem conscient i conseqüents de que les decisions que prenem s’han de poder explicar i entendre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada