dilluns, 1 de febrer del 2016

Un pas més al Congrés: Portaveu de diferents comissions.


Si no hi ha cap sorpresa aquest dimecres es constituiran les comissions del Congrés. En la distribució de feines del grup d’Esquerra Republicana em tocarà ser Portaveu de les d’Educació i esports, Sanitat i Serveis Socials, Mobilitat sostenible i Canvi Climàtic. Com a portaveu adjunt, sense vot, a Agricultura i Medi Ambient, Cooperació, Discapacitat i Defensa. No està malament per a un diputat novell. Mentre duri la legislatura hi esmerçaré tot el meu esforç.


Les comissions estan formades per 43 diputats repartits proporcionalment pel nombre total d’escons. En concret: 15 del PP, 11 socialistes, 9 de Podemos, 5 de Ciudadanos, 1 d’Esquerra Republicana, 1 de Democràcia i llibertat, 1 del PNB i 1 del grup mixt. En cadascuna caldrà escollir un president, dos vicepresidents i dos secretaris. Es reuneixen qualsevol dia de la setmana , sempre que no coincideixin amb el Plenari.

Pel que m’han comentat es reuneixen habitualment el dimarts al matí, el dimecres per la tarda i el dijous un cop el ple s’ha acabat. Penseu que les sessions plenàries comencen el dimarts a les quatre de la tarda, continua el dimecres a les 9 del matí i  es reprèn el dijous a les 9, també. Com passa sempre en un grup gran et pots escaquejar, depèn de la disciplina que hi hagi, en un petit difícilment.

Per nombre de diputats i pel fet de ser el cinquè grup de la Cambra ens tocaria una presidència i més d’una vicepresidència i secretaria de les comissions, en total un xic més d’una vintena. Però l’actitud del grups majoritaris no em fa albirar gaires esperances. Fins ara l’agressivitat i el menyspreu han estat la norma. Ja veurem...ho comentaré en el proper post.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada