dilluns, 7 de març del 2016

Hi ha un altre govern possible a Madrid. Però el PSOE no el vol.


En el temps que porto al Congrés, la hostilitat de PP i Ciudadanos amb ERC la donava per suposada, el que m’ha sobtat ha estat la del PSOE. La Marian de Bildu, que ha estat alcaldessa d’Hernani, i ara és una de les dos diputades d’aquets grup polític al Congrés, em deia l’altre dia, que els socialistes no saben tractar el tema de les nacions sense veure com enemics a l'esquerra independentista i fer d’aquesta obsessió un mur de paper infranquejable per a negar qualsevol diàleg. Pel que he vist, pateixo i comparteixo plenament el que diu.


Malauradament és així, avui, en el tema català, però alhora els hi serveix d’excusa per a no comptar amb un govern d’esquerres que seria possible si es busqués la complicitat d’ERC i el suport o abstenció de PNB i DiLl. Demonitzar  als catalanistes, com s’ha fet i es fa amb Bildu, els hi permet als sectors més dretans del PSOE, portar el partit cap a un pacte amb la dreta extrema de Ciudadanos, disfressats de centristes.

De retruc a Catalunya el PSC es veu abocat a un pacte de fet amb PP i Ciudadanos. Abocant a la seva militància a un seguiment acrític o a l’abandonament. Mai he cregut que quan pitjor, millor. Un govern d’esquerres en podria portar a millores socials per a tots i a un referèndum pactat que canalitzés el sentit majoritari per la independència a una secessió sense greus enfrontaments. Sempre i quan el poble català, majoritàriament, ho decidís.

De moment, tenim govern en funcions del PP i continua la seva ofensiva contra les institucions catalanes. Em sento molt a prop i plenament solidari dels ajuntaments de Celrà i Viladamat perseguits per l’Audiència Nacional en la seva actuació de suport a la resolució I/11del parlament de Catalunya. Bé, continuarem parlant clar a Madrid i avançarem dia a dia al costat del govern i del parlament. Actuar, resistir, respondre i avançar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada