dimecres, 16 de març del 2016

Unitat d’Espanya o protecció de la infància? dos maneres d’entendre la política.


L’Andoni, el portaveu del PNB, ho va dir molt clar i ho comparteixo, si PP i Ciudadanos varen presentar dos mocions, que van acabar en una sola, sobre la Unitat d’Espanya, de fet el que volien era impedir que les esquerres governin. Malauradament el PSOE va caure en el parany i el bloqueig en la formació de govern continua. Sense el reconeixement del dret a l’autodeterminació l’esquerra sempre serà subsidiària de la dreta espanyola. Una cortina de fum per a bloquejar el canvi a Espanya i a Catalunya.


Arguments tronats, de concurs de la secció femenina de Falange els de Dolors Montserrat i de jura de bandera a la OJE els d’ Albert Rivera. Feien vergonya aliena, però ells tant cofois mirant els escons dels seus respectius grups, molts diputats dels quals devien pensar en que acabessin ràpid per anar al bar.

Afortunadament vàrem tractar altres temes però, curiosament, o no, a iniciativa dels grups no majoritaris. He de reconèixer que hi ha bona sintonia amb els diferents grups que composen Podemos. Més enllà d’una certa tendència a l’escenificació que tenen alguns dels seus dirigents, el  tracte amb les diputades i diputats d’aquests grups és cada dia més cordial i comencem a treballar en molts temes amb un criteri confluent.  Bona relació també amb Bildu, Compromís, PNB i DiLl.

Parlar d’infància i adolescència, de pobresa infantil em va fer sentir útil, promovent un debat transversal i necessari per a posar diagnòstic i mitjans per protegir drets i combatre la pobresa. Es complementa a una Proposició No de Llei que he presentat a la Comissió de Sanitat i Serveis Socials i que es debatrà el mes d’abril. Cal fer possible que ajuntaments i Generalitat rebin els recursos necessaris per a combatre el que és una lacra i una vergonya. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada