dissabte, 5 de març del 2016

PSOE-Ciudadanos perden, però no es donen per enterat!


Arribat a casa, rumio amb el que ha passat aquest dies al Congrés, i me’n adono que no em puc treure de sobre la impressió de que el sistema representatiu, ací i ara, necessita d’una profunda transformació. En aquest àmbit, el trobo excessivament encarcarat i profundament autoritari. Es prima determinats lideratges per sobre de la representativitat i s’encotilla el parlamentar, el parlar en el parlament, buidant-lo amb intervencions cronometrades i un us arbitrari de l’autorització de les rèpliques, perdent el que tenia de viu en els seus orígens.  


En l’escó 2607: 2, per estar en el segon dels tres àmbits emmarcats per passadissos en que es divideix l’hemicicle; 6 per la fila en que estic, començant a comptar des d’on es troba el govern, banc blau; i 07, per l'ordre de l’escó començant des del passadís de l’esquerra vist des del la presidència. Tinc una bona visió i bona companyia, gent de Podemos a dalt i a baix i a l’esquerra, Compromís. Un xic més enllà , Ciudadanos...sense comentaris.

Sorprès per la rebuda a les portes del Congrés, poc abans de començar la sessió, molta gent entre curiosa iaspectant com si fossin l’entrega dels Oscar, o la desfilada de la Castellana. Insults i aplaudiments quan passarem pel davant. La Bronca s’encomanà en el transcurs de la sessió, com ja vaig comentar en directe. Un Patxi, el president del Parlament, arbitrari i incapaç, que se li van creuar el cables més d’un cop i sempre afavorint als “seus”, PSOE-Ciudadanos.

Derrota clara de la coalició Sánchez-Rivera, negada pels portaveus respectius, perquè les evidències si no agraden, sense problema, es deixen de banda. Dos mesos passarem entre la Gran coalició i les eleccions, de fet el mantenir l’acord Ciudadanos-PSOE i “negociar” ambdós, com una parella de fet, exclou qualsevol acord amb les esquerres, que no sigui votar-los a canvi de res. Així està la “Villa i Corte”, perquè el poble, es veu, es va equivocar...i com no, probablement, tindrà una nova oportunitat per a votar bé, es a dir, a la parella feliç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada