divendres, 22 de novembre del 2013

El Consell de Cohesió i Serveis Social de Girona. Una reunió amb gent que estimo.


Feia gairebé tres anys que no anava a un plenari del Consell de Cohesió i Serveis Socials de Girona, des de les darreres eleccions municipals que decidiren un  nou govern a la ciutat i conseqüentment  vaig abandonar la responsabilitat, la direcció de les polítiques socials, que durant vuit anys vaig encapçalar.

La meva preocupació ha estat que fins al gener del 2013 no es va tornar a convocar i corríem el perill de perdre la feina feta, afortunadament durant tot aquest any s’han endegat de nou les tres comissions, ocupació, pobresa i salut i els resultats son esperançadors.  La composició gairebé a parts iguals de tècnics de diferents àmbits socials i totes les entitats gironines que treballen en aquest àmbit produeixen unes bones sinergies, un gran capital humà i coordinant les seves accions milloren resultats.


El reptes son grans i el que cal es que se’ls deixi treballar, soc de l’opinió que en política social, al menys, els polítics hem de facilitar recursos i assegurar la organització, però son les entitats i les tècnics qui han d’assegurar un bon diagnòstic i promoure les accions. Això desgraciadament no es habitual i hi ha massa politiqueria i en sobren de polítics amb excés de divisme.

Emoció de retrobar amigues i amics, respecte pels que continuen a primera línia en la lluita contra la pobresa i la desigualtat i afecte per la bona gent que conec, al haver treballat colze a colze amb ells tants anys. Ningú es imprescindible, si no ho hagués sabut, ho hauria après aquests darrers anys, però mai, mai, seré indiferent amb els que treballen i lluiten per una societat més justa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada