divendres, 8 de novembre del 2013

TAV. La llum a la fi del túnel, amb un túnel de menys.


Les noticies que ens van donar a la darrera comissió de seguiment de les obres del TAV, el dimecres passat, son esperançadores pels veïns. Si tot va bé, com s’ha previst, pel juliol del 2014, sis anys després de començar les obres, la zona zero ja serà un mal son i la reposició i urbanització de tota la zona serà ja un fet. L’aventura de les anomenades “ obres més importants a Girona en tots els temps” s’haurà acabat.

Amb el temps previst per a fer dos túnels s’haurà acabat un de sol i tot l’enrenou i patiments tindrà com a resultat una estació provisional i unes vies soterrades del tot innecessàries que en cap cas haurien justificat els diners invertits i les molèsties causades. I el viaducte, la desaparició del qual justificava als partidaris de la faraònica obra, restarà en peus.

Si, això ja se sap, es cert que ho he comentat més d’una vegada, però cal fer-ho i ho faré, els cops que faci falta fins que els responsables demanin perdó. Perdó pel malbaratament de recursos, perdó per enganyar-nos , perdó per tornar-se invisibles quan havia que assumir responsabilitats.

Es probable que quan tot estigui urbanitzat i la gent hi passegi digui –oh, que maco!-, aleshores els que no han demanat perdó pels enganys i mala gestió dels soterraments, tornin a obrir la boca per afirmar que no ha sigut res, que fins i tot la ciutat hi ha sortit guanyant , que la crisi, i no ells, te la culpa de tot. I es passejaran per Girona saludaran als saludats i ací no ha passat res!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada