dimarts, 19 de novembre del 2013

Pressupostos exprés, incoherència programada


El que era de preveure va succeir, el que va succeir no fou el millor per la ciutat. El bon comunicador que és l’actual alcalde òbviament va dir el contrari, segons ells aprovàvem els millors pressupostos possibles. La pregunta es per a qui eren el millors, per al govern? sens dubte, per a la ciutadania? Al nostre parer, no.

Per què aquesta situació? Com és que un govern en minoria se’n surt tant bé? No va tenir ni que despentinar-se per aprovar el pressupostos amb el debat més curt i ràpid de tots els que  he presenciat des de que soc regidor. La tàctica de dividir a l’oposició, ara pacto amb uns, ara amb els altres, semblava tenir una data de caducitat, però no, l’anomena’t primer partit de l’oposició s’hi va posar bé, un cop més, gesticulant i a voltes sobreactuant, però amb obsolescència programada, i això el govern ho sap i actua en conseqüència.


Aleshores, per a què negociar, per a què debatre si tens el pressupost al sac i ben lligat? La CUP i nosaltres, ICV-EUiA, ens esforçarem per reconduir el debat, per parlar de pressupostos, per proposar alternatives, tot deconstruint un model que qualificàrem de continuista, doncs ens recordava el vell despotisme de quan el PSC era el centre de la vida local i veia al altres com a mers figurants, comparses, d’una obra escrita i composada per un sol autor.

Necessitem una alternativa política a la ciutat com el pa que mengem i si anessin mal dades i aquesta no aconseguís governar, al menys una oposició amplia i capaç de fer suar la samarreta al govern, fer baixar a l'alcalde a peu de carrer, fer-lo mullar en el dia a dia i no permetre-li l’escapisme constant al Parlament de Catalunya. Ens resta ja un sol pressupost fins a les eleccions del maig del 2015 i el govern fa bo la dita de qui dies passa anys empeny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada