dimarts, 5 de novembre del 2013

El mal govern de Mas no em cega per a decidir el que crec millor per a Catalunya.


Em pesen com una llosa aquests anys de mal govern a Catalunya, trobo intolerable el creixement de les llistes d’espera, de reducció de serveis i de privatització dels servei nacional de salut; pateixo directament la deixadesa i desmantellament de l’escola pública; m’indigna el tracte a la gent gran que significa la interminable espera per aconseguir una residència i la pèrdua de recursos i ajuts per a la dependència. Em pesa el mal govern català.

No menystinc la responsabilitat dels governs espanyols en l’ofegament econòmic del nostre país, però no es pot oblidar l’entusiasme d’aquest govern amb les mesures de la dreta europea i espanyola per a retallar despesa social i protegir les rendes més altes. Recorden la demagògia amb l’impost de successió que ara de forma vergonyant volen restaurar? Quants diners perduts pel camí en mans de gent que fent l’esforç solament hauria deixat de guanyar un xic menys!


La pèrdua de vots de CiU, al meu parer, es més responsabilitat d’aquesta política classista i insolidària que no pas de la que anomenen” deriva independentista”. 

Ens sobren les raons per malfiar-nos d’aquets govern, participo en els mobilitzacions en contra de les seves polítiques , però no combrego amb aquells que creuen que s’han de posicionar en contra de tot el que fa CiU i més en concret en la seva posició en el debat nacional.

Convertir el moviment interclassista i majoritàriament popular en un instrument de CiU, crear un fantasma anomenat nacionalisme excloent, contraposar-lo als interessos populars, pot,  involuntàriament, fer-te caure en els braços de l’espanyolisme realment existent. Un espanyolisme, PP-PSOE-UPiD-Ciudadanos, pitjor, molt pitjor que CiU. La neutralitat no existeix i hi ha un moment en que cal opta, sempre sotmès a contradiccions es clar, per cal optar, al meu parer, per la sobirania de Catalunya. Optar per un procés constituent per a canviar-ho tot, es difícil, molt difícil. Però a Espanya avui per a avui es impossible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada