dissabte, 15 de novembre del 2014

Voluntaris! El perquè de tot plegat.


Ahir vaig anar a un sopar de voluntàries i voluntaris del 9N, no és una anècdota, és la conseqüència del que anomenaríem “bon rotllo” que es va donar entre els milers i milers dels que formaren el voluntariat que fou la saba de l’èxit de l’enquesta-consulta-referèndum. La capacitat organitzativa i l’esperit cívic que facilitaren la més gran mobilització de la història de Catalunya.


Deia Raimon en una cançó: “per unes hores ens vàrem sentir lliures i qui ha sentit la llibertat té més forces per viure!”. Així ens sentirem totes i tots els que participarem activament i l’estat amb les seves amenaces va desaparèixer. En aquelles hores fórem independents i tot funcionava perfectament!

Els que no varen participar estan en el seu dret i pot ser que hi hagin tantes raons com persones, de fet en conec unes quantes i cap m’ha donat la mateixa raó. Moltes, al menys de les que conec, participaran en un referèndum, d’altres es quedaran a casa, però a favor de Rajoy i del No sistemàtic i antidemocràtic, ben poques.

Ara és l’hora de construir i dissenyar una futura constitució catalana, que aprengui dels errors de la que ha estat empresonada pel bipartidisme a Espanya, que permeti amplies llibertats individuals i l’exercici dels drets socials, que no tingui la darrera paraula sinó que faciliti les paraules de la gent...per què la gent mobilitzada el 9N i els que s’ho van mirar des de la finestra formem un sol poble, plural i divers. Però quin poble tenim, que fort és, amb una avantguarda ciutadana de més de dos milions de persones!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada