dimecres, 4 de febrer del 2015

Bipartidisme permanent revisable?


El PP no em sorprèn de res, si de cas m’indigna. El PSOE cada dia que passa s’entesta amb fer el forat més gran on enterrar-se. Quan la vella restauració borbònica fa figa, quan el sistema constitucional envelleix ràpidament fruit de tanta manipulació continuada i interessada, apareix el vell bipartidisme per a salvar-lo. Però no se’n adonen que de tanta hipocresia l’ensorren més i més?


La foto, la imatge on solament han de sortir dos, una icona com a metàfora del que es vol continuar essent però que ara no és. El procés sobiranista i Podemos han capgirat l’estabilitat del sistema i han saltat totes les senyals d’alarma. En el primer cas han usat tots els instruments des de la ridiculització, a la negació i l’amenaça i han aconseguit que els poders fàctics catalans els hi tremolin les cames, però Podemos s’escapa a aquestes maniobres i, el que es pitjor per a ells,  s’escapa al carrer, a les enquestes,  a les portes de les eleccions..

Volen revisar el vell bipartidisme i fer-lo permanent, no volen dir que ens castiguen amb la cadena perpetua però si a perpètuament tenir que aguantar-los. No se’n adonen que com a Grècia les velles trinxeres del sistema electoral se’ls hi pot girar en contra si un nou rival ocupa la primera posició, si passa això sols els resta una cosa, fer del bipartidisme una unió sagrada, de la santa constitució, de la suma de les misèries, darrera trinxera per a mantenir el poder. Temps al temps!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada