dissabte, 29 de gener del 2011

Mai s’han de sentir sols. Diada patronal de la policia municipal

Els que de joves hem corregut davant de la policia ens va costar entendre que tota societat democràtica necessita uns mecanismes d’ordre i seguretat per a garantir drets, assegurar l’exercici de les llibertats i l’acompliment dels deures. Recordo en el primer ajuntament democràtic el camí que va començar Jaume Curbet i que ha anat consolidant  al llargs del anys, ensenyant i publicant sobre aquests mecanismes que han de fer compatibles seguretat i llibertats.

Avui, un any més, he anat als actes que la policia municipal de Girona fa a l’entorn de la seva diada patronal. Em sembla que des de que sóc regidor, tant a l’oposició com al govern, no hi he faltat mai. He vist els canvis produïts però, al meu parer, el més gran ha estat la feminització, l’acompliment d’un canvi no s’aconsegueix sense el paper capdavanter d’aquelles primeres noies que van fer amb valentia el primer pas. Avui en rendíem homenatge merescut, però la millor constatació d’aquest era el rellevant nombre de dones policies que avui compartien amb elles acte i després dinar.

Al llarg d’aquest anys he compartit moltes converses amb elles i ells, des de les meves responsabilitats en la direcció de les polítiques socials a la ciutat hem anat teixint complicitats per assegurar un bon funcionament dels serveis públics i millorar la percepció de les ciutadanes i ciutadans sobre la convivència i la seguretat.

En èpoques de crisi com les que vivim necessitem més que mai servidors públics motivats i preparats, tanmateix la convivència necessita i els policies són el primers en percebre-ho, una voluntat decidida i comuna de cohesió social i dedicar-hi els mitjans necessaris.

Ha estat una bona diada, compartir per caminar junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada