divendres, 2 de setembre del 2011

Dos mesos de govern de CiU a Girona. Poc temps però ja es marca tendència.

Foto: Aniol Resclosa




Dos mesos de govern no és gaire temps, seria injust fer un judici precipitat, i ni és el meu estil ni interessaria gaire més enllà de la picabaralla partidista. 


En el debat de pressupostos, d’ací a un o dos mesos podrem veure realment què significa, què proposa el govern de CiU. És cert però que un document de mandat s’hauria agraït i és el que s’acostuma a fer per situar davant de la ciutadania els compromisos electorals en un cronograma que abasti els quatre anys de govern. 


És cert però que en aquest temps s’han produït un seguit d’actuacions per part del govern municipal que poden marcar tendència. 
En primer lloc un estil declaratiu: hem pensat... farem... que obvia el marc municipal i cerca la complicitat dels mitjans de comunicació. Els més mal pensats ho podrien qualificar de vendre fum.
La segona, una forma d’actuar en polítiques socials que contradiu el compromís de blindar aquestes polítiques al qual l’actual alcalde es va comprometre en la campanya electoral. Dels anuncis de temes a paralitzar, tres de quatre són de l’àmbit social.
El tercer element te a veure amb una constant reiteració de que estem en un temps de vaques flaques i que els errors de Madrid ens obligaran a reduir totes les despeses. Argument que obvia la promesa de fermesa davant empreses (per exemple ADIF) i administracions que des de l’oposició i en campanya se’n feia bandera. També que al no deixar clar què es vol fer i anar fent un degoteig del que no es vol dona una imatge d’improvisació i anar fent.


En els propers dos mesos veurem si la tendència acaba agafant forma, no seran uns mesos fàcils ni per a nosaltres ni per a Catalunya. Tampoc ho seran, si es confirmen els vents centralitzadors i conservadors a Espanya, per l’actual govern municipal en minoria que basa la seva estabilitat en una fràgil i poc discreta aliança amb el PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada