dijous, 1 de setembre del 2011

El rei està despullat. Només serem lliures si guanyem a la por




Hi ha un temps per lluitar i un altre per disfrutar de la vida, estar indignat amb el que passa no vol dir viure amargat. Amb més força lluitem si tenim al costat gent que estimes i t’estimen, si al matí t’emociona la natura que t’envolta i tens una feina que t’agrada. Sóc un afortunat que es commou amb el patiment dels altres i no pot ser feliç si altres pateixen.

Disfrutem amb petites grans coses, una lectura, una conversa, una passejada. M’agrada el teatre i el futbol, quan és un espectacle intel·ligent. Sóc culé no per fanatisme, he estat seduït per un joc que em sorprèn, per un equip que assumeix reptes amb serenitat. Per una direcció tècnica que no cau en la provocació i innova constantment.

Si en camps que no són la política s’innova, es fa i s’actua en contra de la rutina i la previsibilitat... no ens resignem davant del que ens diuen que solament hi ha una via política que ens porta pel camí del conformisme i la passivitat.

Travessem un temps de dilemes. Vivim una crisi generada en l’àmbit financer, on banquers i especuladors obtenen beneficis d’escàndol. Però els impactes d’aquesta crisi es desplacen a l’àmbit sociolaboral, on la majoria s’hi juga l’existència. Quan els poderosos de l’economia provoquen una crisi que acaben no pagant; els cacics de la política la fan servir d’excusa per desmantellar els drets socials i fins i tot per canviar unilateralment les regles del joc.

No ens resignem i exigim el dret d'arriscar-nos a innovar. Si ens equivoquem que sigui per nosaltres mateixos, ja rectificarem i ho tornarem a provar.

Som un país petit, però menys que Islàndia, un país també petit però amb homes i dones que es van fer grans, que des de que va plantar cara ja no és notícia, perquè si demostres que el rei està despullat, ja no et poden fer por.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada