dimarts, 20 de setembre del 2011

El fanal de la Plaça del Vi com a metàfora


Foto: Aniol Resclosa - Diari de Girona
El matí del dilluns s’ha desmuntat el fanal de la Plaça del Vi. Mai n’he estat un fan i no l’enyoraré especialment.  Ara bé: era un prioritat treure’l? Es pot dir que si l’actual alcalde no el volia -i així ho va dir en el programa electoral- el que s’ha fet és complir-lo. Tot i que em ve al cap que també va dir que mantindria les polítiques socials i de moment no hi ha centre de dia per gent gran a Santa Eugènia ni pisos assistits per a gent gran al Barri Vell.

De fet un pensa que hi ha prioritats més importants i que curiosament quan desmuntes quelcom has de tenir prèviament un recanvi. Pel que m’han dit no han instal·lat un sistema de llum alternatiu, és a dir que ens quedem sense fanal a canvi de res. Bé, a canvi de menys llum.

I em sembla aquest fet una excel·lent metàfora de l’actuació de la nova alcaldia. El Fanal, o més ben dit el forat que ha deixat en el paviment,  és el millor resum del que està fent aquest  govern en els seus primers mesos de mandat. Desfer, treure, però fer i construir poc o gens.

A més ni una trucada. Cap explicació prèvia als portaveus dels grups municipals. Fets consumats. I no tenen majoria absoluta! On queden les afirmacions de transparència i de participació que al ser proclamat l’alcalde ens va prometre?
El fanal ja no tindrà qui l’escrigui. Girona pot estar tranquil·la: el canvi continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada