dimarts, 3 de gener del 2012

Avui a les 12 davant de l’Ajuntament, No a la violència masclista!


Concentració del passat mes d'octubre a la Pl. del Vi. Foto: Ajuntament de Girona
Avui, 3 de gener del 2012, ens concentrarem a les 12 davant de l’Ajuntament de Girona per recordar Natalia Platikhina, veïna de Girona i primera víctima aquest any de la violència masclista. Manifestarem també el nostre rebuig envers la violència que pateixen les dones i expressarem el nostre condol per totes les dones que han estat i són víctimes de la violència masclista .

Tenim una  Llei que estableix els mecanismes per reconèixer i avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense violència. També tenim un major coneixement sobre la situació de les dones en la nostra ciutat i des de fa anys hem desplegat recursos per a l’atenció i per a la reparació dels danys causats a les dones i els seus fills i filles, així com programes de sensibilització, de prevenció i d’identificació precoç dels abusos.

Són molts els esforços que s’ha realitzat des de les institucions públiques i també des d'associacions i entitats de dones i d’altres que lluiten per la igualtat, i fins i tot de moltes persones que, a títol individual, s’han implicat en aquesta lluita, perquè només amb la participació del conjunt de la societat serà possible avançar.

Ara, més que mai, cal seguir treballant per remoure els valors i els models  que perpetuen els estereotips sexistes i fan possible la violència masclista. Per això, cal seguir invertint esforços en l’ajuda a les víctimes i als seus fill, per la prevenció i la sensibilització social, i fer de l’educació l’eina bàsica per abocar les generacions futures a viure en un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada