dissabte, 5 de gener del 2013

Algunes raons per les que la Nuri i jo no anirem a la inauguració del TAV

Font: diaridegirona.cat


Perquè no és el projecte que necessitaven les nostres comarques, calia un tren d’amplada europea, a molt menys cost, que portés viatgers i mercaderies  des de Barcelona a la fronterera francesa, que servís per dinamitzar l’economia abaratint costos de transports, beneficiant el medi ambient traient camions de les carreteres i millorant el temps i la freqüència per al transport de passatgers.

Perquè no és el projecte que beneficiava a la ciutat, situar l’estació al bell mig d’un dels pulmons ecològics de Girona, destruint el parc central i generant unes expectatives per a transport de vehicles de motor que comporta un conflicte innecessari en la mobilitat urbana. Tenir empantanegada una part clau de la ciutat anys i panys, castigant especialment el barri de Sant Narcís.

Perquè no ha dinamitzat l’ocupació ni ha beneficiat a les empreses del territori, ha servit per a lucrar unes  grans empreses amb seu a Madrid que han fet i desfet amb el beneplàcit d’ADIF i del ministeri de Foment.

Perquè ens han pres el pèl, fent i desfent al llarg d’aquests anys, han manipulat als encarregats des de l’ajuntament per a vetllar pels drets dels ciutadans, que per complex d’Estocolm o papanatisme els hi han fet el joc.

Hauria de ser el final d’una època de despropòsits, d’uns anys on el bipartidisme del PP-PSOE , amb l’ajuda inestimable de CiU, ha fet i desfet per al benefici d’uns pocs, on als ciutadans ens han reservat el paper d’espectadors muts i als que fèiem oposició, el paper de minoria utòpica i fora de la realitat. I així ens ha anat. Però el perill és que no sigui el final de res, que els de sempre, que vindran com autoritats, i els que els hi segueixen la corrent a casa nostra, continuïn fent de les seves. Doncs, no! No compteu amb nosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada