divendres, 18 de gener del 2013

Del Ple destacaré tres mocions, a l’espera del pressupostos2013

Font: naciodigital.cat
La retransmissió dels plens que començàrem a fer des del grup municipal a precari, s’ha consolidat definitivament quan des del darrer ple els propis serveis municipals es fan càrrec de la retransmissió permetent a les ciutadanes i ciutadans que ho vulguin, seguir total o parcialment els debats. Juntament amb les cròniques dels diaris, els talls de veu de les ràdios i el resum de TVGI es donen prous mitjans per a fer arribar, si es vol, prou informació dels Plens Municipals.

Per tot això més que una crònica us faré unes poques pinzellades del que al meu parer fou més rellevant, concretant-ho en les tres mocions que es varen discutir i aprovar.

Aprofitar els solars buits, que la comunitat pugui transformar-los, que deixin de ser espais degradats i que esdevinguin llocs vius i útils per a la gent. Aquest ha estat el sentit de la moció que va presentar la Núria en nom del nostre grup municipal i que fou votada per unanimitat. Estem segurs que en els propers mesos tindrem un registre complert d’aquesta mena de solars i podrem començar a realitzar projectes concrets als barris de la ciutat.

Participar del moviment de ciutats en transició, les que aposten per la sostenibilitat i per refer un model que ha depredat i desgastat el mon urbà els darrers cinquanta anys va ser objecte d’una altra moció que li vàrem donar el suport. Força es va fer en aquest sentit en el govern anterior quan Enric Pardo va dirigir la regidoria de Sostenibilitat. Molts cops malgrat la desconfiança del PSC es van poder tirar endavant iniciatives importants en temes de residus i energia, queda camí per fer i el que aprovàrem el dilluns va en la bona direcció.

Reconèixer el paper polític i ciutadà que Lluis M. de Puig ha protagonitzat des de la transició era de rebut i més quan la seva mort arribà massa aviat. Coherència i compromís es feren avinents en les gloses que els diferents portaveus pronunciarem tot resumint una vida plena de la que els seus familiars i amics s’han senten partícips. En un moment de desprestigi de la política i dels polítics, aquells que ho feren honestament no poden passar desapercebuts.

El proper Ple serà extraordinari, el de pressupostos, no serà senzilla la seva aprovació, però per part nostra no s’escatimaran esforços. En uns moments com els que vivim hem de fer compatible la distància que ens separa amb el govern conservador de la ciutat i la responsabilitat de que la ciutat funcioni. No trobaran en nosaltres sectarisme ni pensem que quan pitjor millor, col·laborarem amb altres forces polítiques d’oposició i amb el teixit associatiu per a situar programes i accions que millorin la proposta inicial. Sempre al costat de la gent i de l'associacionisme actiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada