dimecres, 16 de gener del 2013

La corrupció pot posar en qüestió l’eficàcia del dret a decidir

Fa poc vaig tenir una conversa amb un amic que coneix bé Europa i de la seva conversa en treuré un resum. Em deia que els europeus que coneixen mínimament Catalunya ens veien amb simpatia i ens concedien provisionalment el benefici del dubte, en un marc, l’espanyol, que el situaven amb la denominació PIGS (porcs), els 4 països del sud, Portugal, Italy, Greece i Spain. Tot i el desagradable mot, els consideren bons llocs per anar de vacances però evitant el contacte amb els nadius, gent cridanera, poc de fiar i corrupte. Si tornen a Catalunya sembla que cada cop els agrada més aquest petit país i comproven que la seva llengua no és el castellà i escoltant que ha estat reprimida i les llibertats sovint destruïdes per la S del acrònim, encara s’hi identifiquen més.

Per desgràcia nostra, si per reafirmar la seva impressió i per a comprovar que, com diem, som una democràcia, una de les més antigues d’Europa, es decideixen a informar-se sobre la nostra política actual la simpatia pot esdevenir estupefacció.

La impunitat en els afers de corrupció de Duran i Lleida, Millet, Bustos, Pujol- Ferrusola, caixes intervingudes, desnonaments salvatges, modifiquen la seva simpatia en desconfiança i converteixen els esforços per fer entendre el nostre dret a decidir, a ser un estat propi a Europa, en fum. Ens veuen part del problema, no de la solució...

Acabà la seva intervenció tot dient: Artur Mas va incorporar al seu despatx de President de la Generalitat un timó de vaixell on hi figura el lema "Cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra". Doncs bé, abans de salpar, per més ferm que diguis que tens el timó, has de comprovar que les rates no hagin obert una via d'aigua a la bodega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada