dissabte, 11 de gener del 2014

Moció al Ple. Gent sense casa, casa sense gent. Els responsables que paguin.


L’habitatge de nou serà protagonista del Ple de l’ajuntament de Girona. La situació d’emergència habitacional està esdevenint endèmica per l’escassa predisposició dels que són els majors propietaris de pisos vuits, els bancs i ex caixes.

En un context d’atur que no minva i de pèrdua de poder adquisitiu de qui treballa, molts dels qui cobren un salari, amb aquest sou no li permet l’autonomia personal, ni la subsistència familiar. En aquest context l’habitatge esdevé una de les grans mancances socials, on la protecció del poder públic és més necessària i on la seva mancança esdevé complicitat amb qui s’aprofita de la precarietat de molts ciutadans.


Per aquestes raons la CUP i nosaltres, ICV-EUiA, vam decidir presentar una moció de la PAH que permet posar en funcionament apartats que la llei d’habitatge de fa vuit anys, la llei Milà, permet però que han estat congelats pel govern de CiU. Caldrà desplegar-los amb una normativa nacional i local, però cal que ens posem a treballar i no solament a enunciar coses que després no s’acaben realitzant .

Moviment social i partits polítics transformadors poden, com en aquesta moció anar junts, obrint portes i sumant cap a un objectiu encara més ambiciós avançar en un nou model social i polític on la persona i no el negoci, que es fa amb elles, sigui el fonament del país. Catalunya solament pot ser lliure si els seus ciutadans ho son. Sense justícia les nacions no son lliures. 

1 comentari:

  1. Molt bona iniciativa Joan. Un ajuntament té un poder escàs respecte els bancs però si pot fer coses. Mocions com aquesta, si s'aprovés, en seria un exemple. També deixar de treballar amb aquelles entitats que tinguin pisos buits i no els cedeixin a la borsa de lloguer social. El poder, diguem-ne com a client, de l'administració pública s'hauria de poder utilitzar per forçar canvis.

    ResponElimina