dimarts, 2 de desembre del 2014

INUNTAV! Tranquils, la seguretat està garantida?



Em produeix fatiga parlar del TAV (AVE) i especialment de la macroestació gironina. Han estat anys de retrets des de gairebé tot arreu per no donar suport a una obra mal plantejada i pitjor executada. Ridiculitzant-nos quan érem a l’oposició i marginant-te quan participàvem del govern. Un fet com aquest solament s’explica en el marc d’una societat desmobilitzada en ple creiexement de la bombolla que ens va esclatar a la cara. Part no menyspreable de la bombolla especulativa ha estat el TAV (AVE) amb tots els seus contractes d’obra milionaris.



Qui hauria de fer una auditoria de les obres, el govern de l’estat, no l’ha fet ni sembla que en tingui ganes. L’ajuntament que hauria d’enviar-los als tribunals és hostatge d’unes obres inacabades que ja en part està pagant del pressupost ordinari i necessita de Fomento per a completar-les. Alguns tècnics i encarregats d’obra encausats, però en la via lenta de la justícia espanyola, la que tarda anys i panys fins a la prescripció final. Més enllà, no s'ha investigat...

Desànim de les veïnes i veïns que volen les obres acabades ja, rondinament dels usuaris que han de pagar com alta velocitat l’autobús o el tren convencional quan s’espatlla, perplexitat del govern que no es pot conformar amb bones paraules i, com deia abans, fatiga per part meva d’un tema que malgrat denunciar-lo repetidament evoluciona de forma aliena a la voluntat de veïns, usuaris, ajuntament i qualsevol que no sigui ADIF, Fomento i els interessos que protegeixen.

L’alcalde ens informarà, ben segur, del nous compromisos de Fomento, de que farà això i això altre, que aquest cop si...fins que torni a ploure, per que som un país que plou quan no toca i ens toca quan plou! Bé, com diuen en un altre país quan plou, també mediterrani, “piove, porco governo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada