dimecres, 4 de juliol del 2012

El Canvi a Girona: treure el fanal de la plaça del Vi i posar llums de nadal?

Font: La Vanguardia

El govern de CiU en minoria ha aprofitat l’equilibri pressupostari que li va deixar l’anterior govern sobretot per deixar de fer coses (Modern, Centre de dia, Pisos Voltes d’en Rosés) per focalitzar en subvencions, com les dels llums de nadal i anuncis per a promoure el turisme, sense estudi de costos ni d’impacte. Clar que s'ha de promoure la ciutat i amb col·laboració amb gremis i associacions però amb un Pla, amb uns objectius clars, no a cop d'intuicions.

Ha deixat que la Generalitat es retiri de compromisos i inversions a la ciutat de Girona. No se li coneix cap enfrontament en aquest tema, amb repercussions molt negatives per a la ciutat: Medi ambient (el complex de residus queda pendent); Salut (el Trueta no se sap quan i a on es farà); Benestar (reducció del contracte Programa, no concertació places centre de dia, caiguda subvencions per immigració); Economia i ocupació (caiguda en picat de tots els programes per a l’ocupació); Mobilitat (reducció important de la subvenció per transport metropolità); Cultura (més equipaments, però incertesa en el pressupost per a mantenir-los). Ens preocuparia que la cogestió dels equipaments socials serveixi per a treure recursos humans per a nous equipaments culturals....

Els canvis organitzatius a l’Ajuntament no són per eficiència sinó per desconfiança. El gerent és més un superregidor que fa d’alcalde portes endins que un tècnic responsable de la gestió. Càrrecs de confiança, masses i de partit... Curiosament ha canviat els caps d’àrea de Polítiques socials (bé, ara es torna a dir serveis socials), medi ambient i ha posat dos càrrecs de confiança a Educació i esports, àmbits que en la campanya es reconeixia com a ben gestionats...

Ens preocupa la ineficiència de medi ambient, l’evolució cap a la beneficència de les polítiques socials i la manca d’equitat en l’acció educativa.

Els aspectes positius en obrir portes a la participació (plens) o l'endreça de l'àrea d'urbanisme, no compensen el que abans he comentat.

Per als propers tres anys? Si la seva visió econòmica i social coincideix amb el PP, com ha dit repetidament l’alcalde, que el cuidi, doncs serà l’únic aliat els propers tres anys. Si és coherent amb la majoria social de la ciutat que obri converses per a un nou pla de mandat a tres anys on es prioritzi ocupació, promoció i serveis a les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada