dijous, 5 de juliol del 2012

Un resum de les comissions informatives d’aquesta setmana de juliol

Font: araGirona.cat

COMISSIÓ INFORMATIVA D’ALCALDIA, es parla bàsicament de les noves ordenances que es volen presentar en el proper Ple, especialment la que es titula de Civilitat, però es més aviat ideològica, conservadora. A mesura que en fas la lectura es fa més patent en temes morals com el sexe, els hàbits o la manera de vestir, i és que a més la majoria dels articles són impossibles de vetllar i encara més de fer complir. És una ordenança pensada per quedar bé amb els sectors més carques de la ciutat.

COMISSIÓ INFORMATIVA D'HISENDA. Temes de tràmit i un que crida l'atenció, l'incompliment del CF Girona del conveni que vam aprovar fa pocs plens, en el que l’Ajuntament cedia la propietat del camp per 50 anys a canvi de que el manteniment anés al seu compte. Semblava lligat, però no. Amb un propietari del club en busca i captura per l'Interpol, no ha acabat bé. Moltes incerteses pel futur d'un club històric de la ciutat que ha tingut molta mala sort i poc suport de la gent de diner de tota la vida de la ciutat. Els nous rics tant ho són com ho deixen de ser!

COMISSIÓ INFORMATIVA DE PROMOCIÓ I OCUPACIÓ. Més enllà d'algunes aprovacions definitives de temes que ja han passat al Ple, es presentarà un Pla especial per a regularitzar i donar coherència a la instal·lació de bars musicals i establiments de joc a la ciutat. Caldrà estudiar-ho a fons, però l'estudi sembla racional, ja comentarem properament aquesta proposta.

COMISSIÓ INFORMATIVA DE CIUTADANIA. Noves propostes que encara han de recórrer un cert temps per a concretar-se. Sobre el mapa de la telefonia mòbil a la ciutat i un major control al disposar per un programa que ja va començar l'anterior govern de mesura i control de les radiacions. Preocupant informe sobre la contaminació de CO2 pels vehicles en la majoria dels carrers de la ciutat on fem controls en un 70% ha augmentat de 2010 a 2011. Caldran mesures concretes i atacar el problema d'arrel, pacificar el tràfic i incentivar altres formes de mobilitat, es fan imprescindibles. 

COMISSIÓ INFORMATIVA SERVEIS A LES PERSONES. Conflicte per la manca de mitjans per atendre un nen de dos anys amb una diabetis aguda en una escola bressol de la ciutat. La Generalitat se'n desentén perquè no és ensenyament obligatori! Ni educació ni salut garanteixen l’atenció sanitària al nen, l’Ajuntament haurà d’arbitrar una solució. Sembla mentida i volen semblar-se a Massachussetts! Quina hipocresia. Com és habitual serveis socials no tenia res a declarar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada