dimarts, 17 de juliol del 2012

Hi ha 445.000 polítics a Espanya que cobren dels ciutadans?



Aquesta notícia sortia d’un diari digital d’extrema dreta que ha estat reproduït i reenviat amb resums en molts llocs de la xarxa. M’ha picat la curiositat doncs em semblaven molts.
En una informació de l’ABC es parla de  80.000 polítics. L’objectiu del diari també era afirmar que eren masses, sobre tot les autonomies, amb l’objectiu de tornar al vell i comfortable estat centralista. Incloïa una infografia que detalla el nombre de càrrecs polítics electes: 73.515. la dada procedeix de la suma de 350 diputats del Congrés, 266 senadors, 1.218 diputats autonòmics, 68.462 alcaldes i regidors, 1.810 consellers comarcals (a Aragó i Catalunya) i 1.409 diputats provincials i consellers insulars. 
L’article no explica com es passa de 73.515 a 80.000, però en una enumeració inclou també a alts càrrecs de las Administracions i assessors directes de lliure designació...
Se’n poden reduir, sens dubte... però no arriben a la xifra abans esmentada.
La xifra més gran prové del cens d’alcaldes i regidors. A les darreres eleccions del 2011 es van escollir 68.462 regidors en 8.116 municipis. 4.731 d’aquestes localitats tenen menys de 100 habitants. El 90% dels alcaldes i regidors no tenen sou, segons la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP). Cal suposar però que reben alguna remuneració, així passa en les de més de 20.000 habitants.
Sigui com sigui em manquen 365.000 polítics...on son?

Una cosa és el cost de la política i una altra el cost de l’estat. Aquest és un debat legítim especialment ara quan s’augmenten els impostos i taxes i, a més, es redueix la despesa social. Ara bé, quant ens costaria la no política? Els que tenim uns anys sabem el cost de la dictadura!

El Govern de l’Estat, enmig del munt de mesures extorquidores, s’ha tret de la màniga la reducció en un 30% del nombre de regidors, encara es desconeix la lletra petita. Pot ser que l’estalvi no sigui molt gran i en canvi afavoreixi els dos partits que fins ara s’han repartit la part del lleó de la representació a Espanya, fent més difícil l’accés al govern municipal a les candidatures allunyades del bipartidisme.

Un vent perillós recorre el país: tots els polítics són culpables, la política és una merda, i quan toca anar a votar molts s’abstenen i sempre guanyen els mateixos. Solament en aquets clima s’entén que una mentida tan grotesca, les dels 445.000 polítics a sou que ensorren el país es doni com a bona a la xarxa i molta gent ben intencionada la transmeti sense contrastar-la.

I mentre els veritables causants de la crisi riuen i riuen...!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada