divendres, 13 de juliol del 2012

Els valors: el sentir, el conèixer i l’ actuar en política a la ciutat


Ara per desgràcia hi pot haver el perill de la inexistència d’un fil conductor entre el que sentim, el que coneixem i el que fem.
En l’esmentada primitivització de les relacions socials (i les relacions socials també són les econòmiques), es pot intal.lar un ànim o esperit on sabem i sentim què caldrà fer però no ho estructurem i no actuem  en conseqüència per por a ser massa diferents i precisament, aquí és on radica l’error.

El canvi de valors que ha de generar l’actual situació és el moment ideal per construir nous valors, noves polítiques i un canvi en la cultura de treball tant de l’administració com en l’actitud del ciutadà. Mai hi ha hagut millor ocasió que ara per a millorar els índexs d’allò que col.loquialment es coneix com el civisme.

Cal en l’àmbit ciutadà aconseguir que s’entengui que cal col.laborar tots, fins i tot amb aquells que no ens comprenen o no comprenem.

Aquí ens necessitem tots, els científics, els sindicats, els empresaris, el sector no lucratiu i òbviament l’administració. Fa molts anys per sort que a l’administració no li toca ja només administrar sinó que té el dret i el deure de promoure de mobilitzar agents i operadors. I quin millor lloc per fer-ho que el territori de la ciutat, que és el lloc per vocació on integrar i cossificar les polítiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada