dimecres, 17 d’abril del 2013

Els joves i l’hipocresia del Fòrum Impulsa

Font: diaridegirona.cat
La meva crítica, que argumentaré, no és producte ni del ressentiment ni del sectarisme ideològic. És cert que una monarquia que porta tants anys en el poder, no li havíem vist proposar gaire res a Girona fins fa ben poc, fet que es presta raonablement a malfiar-se’n.

Ara bé, no m’agrada el model de refregar l’èxit d’uns pocs front a les mancances que tenen molts, la majoria dels nostres joves, per obrir-se camí i construir un futur. Ensenyar els pastissos en l’aparador de la confiteria sense que els que ho veuen des de l’altre cantó se’ls hi doni l’oportunitat per poder menjar-se’ls, té més d’ignorància o mala fe que de proposta renovadora.

Treballo cada dia amb joves, majoritàriament entre 16 i 18 anys, plens d’il·lusions i creativitat, que quan se’ls dóna l’oportunitat responen amb escreix. L’exemple el tenim amb l’encàrrec que l’Ajuntament ha fet als joves del batxillerat artístic del meu institut des de fa uns anys per a fer el cartell de la “Setmana de les Flors” amb uns resultats excel·lents. Sols cal veure el cartell de la Sandra d’aquest any, escollit entre molts d'altres d’altíssima qualitat.

Quan veig que entre els que paguen els més d’un milió d’euros de pressupost de la Fundació, que promou el Fòrum Impulsa, hi ha Bancs i antigues Caixes que neguen dia sí i dia també crèdits a joves emprenedors, no puc més que qualificar d’hipocresia al que sustenten i promouen aquest esdeveniment. Si volen fer coses pels joves de Girona que converteixin aquest pressupost amb microcrèdits per a tants i tan joves que necessiten “impuls” de veritat per a construir el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada