dijous, 19 de setembre del 2013

Centre Cívic del Barri Vell, got mig vuit o mig ple?


El dissabte passat inauguràvem el nou centre cívic del Barri Vell a la Cort Reial, quatre plantes relativament petites per a un espai d’aquesta mena, una sola escala estreta i un ascensor. La sala d’actes a la planta baixa es va quedar petita el primer dia, hi caben unes setanta cadires a tot estirar i no hi ha cap bar per a fer un “relaxing cup” a preus assequibles.

Em direu que veig el got mig vuit i que caldria valorar el fet important de que no hi havia cap centre cívic i ara, per fi, en tenim un. Teniu raó. Ha tardat molt, massa i es indubtable que ara existeix gràcies a aquest govern.


Es cert que el 2011, deixàrem un projecte més que envestat, amb pressupost i tot, per a fer el centre cívic a l’antic Modern i pisos assistits per a gent gran on ara hi ha el centre cívic. Vàrem tardar massa, per que el PSC no veia la necessitat d’un centre cívic al Barri Vell, creia que en el centre ja hi havia prous equipament i que els CC eren espais perifèrics per a descentralitzar serveis i cultura al barris de la ciutat.

Tot i que el model de CC encara vigent, aprovat per la junta de govern del govern tripartit, definia els CC com espais de participació social i cultural per a tots els veïns i veïnes i que en el programa de govern del 2007 figurava la construcció de l’esmentat centre al Modern,  tot van ser problemes i ajornaments, fins que un cop passades les eleccions l’actual govern canvià d’ubicació, tot rebutjant els pisos assistits i deixant que el Modern continués com una ruïna inútil.

Benvingut el nou espai però, malauradament, les mancances observades en la inauguració, em fan reflexionar en l’oportunitat perduda de no fer-lo a l’antic modern, molt més espaiós i amb una plaça adequada i ben comunicada. Però soc conscient que si no ha estat així les responsabilitats no són, solament de l’actual govern. Fora nostàlgia del que podia haver estat i no és, aprendrem dels errors i reprendrem el camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada