divendres, 25 d’octubre del 2013

L’escola es defensa!


Ahir moltes professores i professors vam fer vaga. Molts alumnes hi van participar. Les AMPES es pronunciaren favorablement. Una vaga notable.  una participació alta en  l’assemblea de les 11 a la plaça Constitució. Una de les manifestacions més multitudinàries que han trepitjat els carrers de Girona.


Tot un conjunt de afirmacions que reforcen les raons que ahir es varen portar a l’acció i que ens encoratgen per mantenir la pressió per una escola catalana i de qualitat. Per què ahir el detonant fou la imminent aprovació de la LOMCE, la llei Wert, però també hi era present la insatisfacció amb la llei catalana, la LEC, i la seva aplicació amb doloroses retallades i l’empitjorament de les condicions de treball dels docents.

Les vagues, com les d’ahir, sovint no tenen uns efectes immediats, els governants peninsulars d’una cantó i l’altre del Ebre, sordegen i son contraris a acabar amb privilegis i desconfien de l’escola pública, massa igualitària per a les seves opinions conservadores. Però aquesta lluita desarticula les raons dels governants i els qüestionen davant de l’opinió pública. Si no els hi fessin tant de mal per què tanta mala baba en contra de les vagues!

Ahir molts també sortien per a que no se’ls comptés com a “majoria silenciosa”, ara tant de moda, a la que un cop més s’hi ha referit avui la secretària general del ministeri d’educació espanyol. La millor manera de superar el cansament i desconcert del professorat és com ahir aprofitar la vaga per organitzar-nos millor. Fer una assemblea fou un encert. Per una propera vaga, si s’escau, organitzar assemblees prèvies comarcals o locals el mateix dia, confluir després amb comitives a Girona i cloure amb una assemblea on representants de les zones intervinguin i culmini tot en una manifestació, pot fer millorar la nostra organització i la confiança amb el que fem. Junts avançarem. Junts podem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada