dimarts, 1 d’octubre del 2013

TAV i Sant Narcís, què es primer l’ou o la gallina?


Ahir es va reunir la comissió de seguiment del TAV, el mateix dia que  havíem de celebrar el Ple extraordinari sobre Sant Narcís. Una visita a Madrid on l’Alcalde es va reunir amb el secretari d’infraestructures i el president d’ADIF ens havia porta a ajornar el Ple al 30 i l’alcaldia a la sortida de la reunió va decidir ajornar-lo.

Fujo de les picabaralles polítiques, he fer un relat dels fets, i per la informació que es va donar ahir, arribo a la conclusió que hem avançat en quan sabrem què pagarà el ministeri de Foment, però estem lluny d’una solució satisfactòria a un incompliment manifest dels dos darrers governs de l’estat i de la major aixecada de camissa que ningú en la història recent ha fet a aquesta ciutat.


D’ací a 15 dies tindrem una nova reunió amb un llistat de peticions i projectes a presentar al ministeri amb l’objectiu d’arribar a un conveni que tanqui definitivament les obres ferroviàries a la ciutat. I paral·lelament la preparació del Ple extraordinari. Dic paral·lelament per que tot i que el que seria òptim seria conèixer definitivament l’aportació del ministeri, temo que ens portarà encara uns mesos i podria ser tant poc satisfactòria que fos millor no tancar cap conveni i portar-ho als tribunals.

I Sant narcís no pot esperar, per que no es tracta solament de temes d’obres, urbanístics, cal per sobre tots un pla integral, social i de promoció econòmica,  que compensi els anys on han patit les obres més llargues i inacabades de la nostra història urbana. I que la ciutat ho sàpiga i ho promogui. Es a dir, una prioritat pels propers pressupostos municipals.

Entre tancar el conveni, o “finiquito”, de les obres del TAV i el pla per a Sant narcís, no podem caure en un bucle de si primer és l’ou o la gallina. Al meu parer, primer Sant narcís, i paral·lelament treballarem per al millor tancament possible d’aquestes obres inacabades, maleït sigui el dia que es van decidir! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada