diumenge, 27 d’octubre del 2013

El Pacte CiU-PSC trenca la possibilitat d’unes ordenances municipals progressives


L’any passat com a resultat de l’espantada del PSC, pocs minuts abans del Ple, en que es va desdir dels acords amb CiU i de la necessitat de marcar perfil independentista de l’Alcalde per rentar-se la cara d’haver pactat les primeres ordenances i pressuposts de la legislatura amb el PP, es va donar una circumstància extraordinària l’obertura d’un diàleg extens i intens amb la CUP i ICV-EUiA que va obrir les portes per primer cop a la negociació a entitats socials, la Mesa d’entitats.

Fou un diàleg complex, difícil, però amb uns resultats que obrien les portes a un nou model d’ordenances on la progresivitat fiscal, és a dir pagar en proporció a la renda, a la riquesa de cadascú, en fou el principi general. A curt termini ja es va aplicar en els preus de les escoles bressol municipals que en  l’anterior pacte amb el PP s’havien apujat un 50%.


Aquestes línies de present i sobretot de futur van portar-nos a l’abstenció, amb condicions, s’obrien unes comissions que estudiessin la progresivitat i ens marcàrem la taxa de residus com l’objectiu clau per al 2014, ja que no ens donava temps a aplicar-ho en les del 2013.

En el pressupostos, els canvi d’opinió, un altre cop, del PSC, va produir, al nostre parer, un canvi d’objectius per part del govern de CiU. Un PSC, sotmès a una crisi d’identitat, en ple retrocés, i presoner de la vella política, era un aliat molt més còmode.

Enguany tot torna a la vella estabilitat, PSC i PP, que no pretenen cap canvi de model. Aquests esdevenen de nou els aliats preferents de CiU. No s’han complert els compromisos de treballar en la via de la progresivitat, els vells prejudicis conservadors, al·legant la complexitat i dificultats del procediment, esdevenen de nou barreres al canvi que la justícia social ens demana. Ells s'ho faran! Nosaltres continuarem treballant per un model d’ordenances més just i equitatiu per a Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada