dissabte, 17 de maig del 2014

El Trueta i el conseller, una muntanya i un ratolí (comentaris a una reunió llargament esperada).


Més enllà de la valoració, en forma de comunicat que hem entregat a la premsa, de la reunió que divendres els grups municipals del consistori de Girona hem tingut amb el Conseller de Salut Boi Ruíz i el gerent del Trueta, en Martínez-Ibáñez, per a fer el seguiment del pla director i les perspectives de la conselleria respecte al Trueta, vos vull fer arribar tot un seguit de comentaris, que m’ha proporcionat la Núria Terés sobre l'esmentada reunió.

No faran un nou Trueta sinó que el remodelaran. No han proposat ni dates ni pressupost. Han dit que a l'acabar el 2015 tindran una davallada de compromisos i que per tant el Departament de Salut tindrà més capacitat inversora (?).Començaran per urgències perquè hi incorporaran els soterranis alliberats pel desplaçament dels laboratoris, que segur que marxen al Santa Caterina. La qual cosa no vol dir, diuen ells, que marxi tot el laboratori, sinó que restaran els serveix que es necessitin immediatament.

El pla estratègic l'acabaran a la tardor (?) tot i que diuen que ja han acabat (per setmana santa) la integració de serveis. Ens  preguntem què els queda per acabar del pla estratègic? Perquè la integració de serveis ja predetermina on van els serveis.


Des del Departament de Salut volen més massa crítica (més pacients) i més ingressos. Sabeu què volen fer, i en Boi Ruiz ho ha citat dues vegades! Atraure ciutadania estrangera que es vingui a operar i fer tractaments als nostres hospitals i que els paguin. En Boi Ruiz ha parlat "d'exportar serveis"!!!I les llistes d'espera? Un alt càrrec de la conselleria present a la reunió li ha dit a redós a la Nuri, responen a una pregunta al final de la reunió, que reconeix que no informen el Comitè d'Empresa perquè només parlen de temes laborals i sindicals. Reconeixen poca transparència i informació.

A Girona inclouen serveis de la Clínica Girona perquè és el que es va aprovar en el conveni marc del 2006. Diuen que hi desvien operacions menors i que pot semblar que han incrementat la seva activitat, perquè només es comptabilitza el nombre, però que no és important. A la demanda de la Núria Terés sobre la desviació de casos del Trueta a la clínica Girona per part de cirurgians, han assegurat que ells no tenen cap dada i que si sabem casos que els denunciem perquè és motiu de delicte!!!

En Boi Ruiz insistia "Vull parlar de pacients, no de ciment". Però no ha parlat ni d'una cosa ni l'altra. No ha contestat cap tema laboral dels que hem plantejat, el conseller s'hi ha referit com a "temes concrets" que calia justificar amb dades i que restaven com a sospites. Ho ha desviat cap a en Martínez-Ibáñez a qui ha deixat parlar poquíssim.

En Boi Ruiz ha arribat a dir "el mantra" de la privatització. Ha dit que era més públic l'Hospital Santa Caterina que el Trueta. Que el primer l'estàvem pagant entre tots fins al 2021 i el Trueta és de l'estat! En Boi Ruiz, després de plorar sobre l'endeutament del seu departament, ha dit que per obtenir pressupost hi farien entrar la Diputació de Girona. Ha citat "està molt bé que facin coses com el Dipsalut però han de col·laborar en les coses importants, com ara la remodelació del Trueta"!!

També ha afegit "A costos iguals, estiguin com estiguin els hospitals, els resultats són bons i així ens ho demostren els indicadors. Això fa que la gent no demani triar hospital i que continuï acudint a l'hospital assignat". També ha negat que les mútues hagin vist incrementats els seus clients i ha negat que hi haguessin fugues a la salut privada.  Ha reconegut les llistes d'espera, però que són pràcticament les mateixes que al 2010! 

En la conversa que he tingut amb la meva companya regidora hem arribat a la conclusió que difícilment es podien dir més falsedats en tant poc temps. En definitiva del Trueta res! I via lliura al desmantellament de la sanitat pública. Clarificadora en aquests conceptes si que ho ha estat la reunió!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada