dimecres, 7 de maig del 2014

Informació de les CI prèvies al Ple del 12 de maig a l'Ajuntament de Girona (1)


Com es habitual os fem un resum de les informacions que el govern de la ciutat ens ha fet avinent per  que n'esteu també assabentats. Aquest cop per l'extensió ho dividiré en dos posts. Espero que sigui del vostre interès.

COMISSIÓ INFORMATIVA PRESIDÈNCIA
-l’Alcalde proposa una reunió dels ajuntaments de Mataró i Girona per a comprometre’s en una mes profunda relació aprofitant les noves freqüències de Renfe que millorem l'enllaç entre les dues ciutats. Ens sembla una bona proposta, la data a confirmar estaria al voltant del 10 de juny.
- Pregunto per la reunió amb el conseller de salut pel tema Trueta. No ens donen un dia concret però afirmen que serà aquest mes de maig.

COMISSIÓ INFORMATIVA PROMOCIÓ
-Va al Ple l’ordenança d’ubicació i condicions per a l’activitat de clubs de cànnabis a Girona. S’inspira en la de Donosti i han participat associacions dels sectors, a grans trets, ens sembla positiva, l’acabarem de consultar amb entitats i associacions.
-Aprovació provisional  del Pla espacial Nestlé, continuem manifestant reserves a la torre de 50 metres que per a cobrir el nou maquinari proposen, en la documentació , al nostre parer no s’argumenta prou, ens falta estudi d’impacte ambiental, paisatgístic però també sonor i de fums i olors. No es sabrà fins al projecte constructiu alguns d’aquests aspectes, com aquest darrer tema es de junta de govern, es comprometen  prèviament a l’aprovació ensenyar-nos els documents. Es compromet l’empresa a construir un carril bici perimetral a prop de la zona del riu que connecti amb vies verdes.
-Aprovació obres a prop de can Ninetes que amplien la vorera.
-Pla de millora de la clínica Onyar, s’ajusten volums i es reforma la clínica,  la tercera reforma des dels anys quaranta quan es va construir.


COMISSIÓ INFORMATIVA HISENDA
. Porten a Ple l’increment del cost de les obres de remodelació de plaça Montserrat (Sant Narcís) per un import inferior al 10% del pressupost total de l’obra. La causa sembla ser uns imprevistos. Aquesta modificació es fa en la fase d’execució i no al final de l’obra.
. TMG, des del seu consell d’administració (el 99% de TMG és municipal i un 1% és d’Hispanohilariense, que porta la gestió amb costos elevats), compra 4 autobusos nous.  Acudeixen a crèdit amb l’aval de l’ajuntament. Es demana l’autorització a endeutar-se i l’aval de l’ajuntament com a garantia i per tal d’obtenir un crèdit amb un interès més baix. L’import màxim previst és de 1.200.000€
. Porten a ple desistir del contenciós presentat per l’ajuntament contra la Generalitat pel tema de no haver rebut el Fons de Cooperació del 2013. El 8 d’abril ha sortit la Llei 5/2014 que incrementa el pressupost de la Generalitat i que obliga al Fons de Cooperació. Es destinen 52 milions d’€. Des de l’ajuntament es calcula que a Girona ens corresponen 400.000€. Si no és així es tornarà a presentar un nou contenciós. Davant de la nostra pregunta de no retirar l’actual a l’espera de tenir la certesa de l’import que pertoca a Girona, es respon que els termes del contenciós no s’ajustarien.
. Es canvien dos col·legis electorals per a les properes eleccions al Parlament Europeu. El col·legi situat a l’Institut Vell es trasllada al CC Barri Vell. El col·legi de l’escola Mare de Déu del Mont es trasllada a les dependències del Servei Municipal d’Ocupació. També es comunica que es redueixen el nombre de Meses electorals perquè s’anticipa un descens de la participació i perquè es destinen menys recursos a aquestes eleccions. De 105 meses es passarà a 79 meses electorals. Demanem una bona informació i senyalització als /les electors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada