dimarts, 21 de juliol del 2015

Qui ho diu i per què ho diu?


Mira qui tens en contra i sabràs si segueixes un bon camí, aquesta dita sovint m’ha ajudat a caminar quan les decisions són incertes, tant mateix vigila qui està d’acord amb tu i reflexiona el perquè. Si aquestes eleccions del 27S no les veies decisives tindria un silenci aspectant i confortable, però prefereixo dir la meva i equivocar-me, que callar i apuntar-me, d’ací a un temps, a qui l’hagi encertat.


Per què la llista unitària “junts pel si” ha aixecat tantes crítiques de la dreta, no sols ho és CDC,  i d’una part de l’esquerra?  Probablement per que trenca allò que és previsible, el que gairebé tots pensàvem que acabaria succeint, presentar-se els partits per separat, no tenir prou força per anar cap a la independència i tenir un nou govern autonòmic, que probablement com a resultat de les aliances possibles acabes dirigit per CiU.

De moment el guió és un altre, CiU s’ha trencat, i un part, amb la sigla UDC, avui es troba en contra de la independència. El PP continua com sempre, ara demanant un “Front Català d’Ordre”, Ciutadans posa tota la carn a la graella de les eleccions espanyoles i esdevé garantia de les ”claus del Cid” per la unitat d’Espanya. I el PSC, ha tret del programa el dret a decidir...

“Catalunya sí es pot”, centra tot l’atac a la que anomena la “llista de Mas”, sembla que no hi hagi una altra dreta que aquest partit, redueix la pluralitat de la llista als convergents. Pot ser un bon eslògan, però no un bon anàlisi i, al meu parer, quan ho confons acabes errant i situant-te en el lloc que no volies.

Resta molt clar qui està en contra de la llista “Tots junts pel si”. La CUP, en canvi, situa dubtes per la presència de l’ara reconstituïda CDC, dubtes que comparteixo, però no la porta a situar-se amb els anteriors, per la seva coherència interna i per que te clar quina és la contradicció principal. Avui a Catalunya és fer la independència o no, sense la qual la transformació social depèn sempre de la correlació a Espanya.

Tenim encara temps per a veure si aquesta serà la fulla d’instruccions definitiva, per què el camí tot just ha començat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada