dijous, 30 de juliol del 2015

Per què el govern d’Espanya creu que les eleccions del 27S son plebiscitàries ?


“Coneix el teu enemic i et coneixeràs millor”, ho deia Sunt Tzu, un general xinés que abans de ser citat com a metge de capçalera del executius agressius fou un geni de l’estratègia militar. Un altre Geni, polític i militar, Mao, deia que cal saber destriar quines son les contradiccions principals i quines les secundàries.


Bé, segur que em direu per que poder exagero amb tanta cita xinesa, però que voleu que faci, els xinesos tenen una civilització més antiga i continuada que la nostra i no per desconeguda menys important. I de segur entre tant assessor i tant de servei d’intel·ligència el govern espanyol te més d’un i més de dos extremadament intel·ligents que saben no solament de cites sinó de política.

Ells saben que si hi ha una revolució a Espanya començarà a Catalunya, per això Barcelona és la ciutat més bombardejada de la història contemporània i qui ho ha fet més és l’exercit espanyol. D’ací que els hi fa por que a Catalunya guanyin aquells que defensen el si a la independència, per que per impedir-ho no tenen més que la força i ara i avui no és, fins ara, la forma “europea” de resoldre conflictes.

Algú, benintencionat, em dirà que no, que tenen por a “Podemos” i la seva reforma federal, però ja han engreixat “Ciutadans” com a tallafoc i sempre és efectiu el vell virus del “felipisme” que contamina rapit tota esquerra espanyola que vol governar.

Ells ho tenen clar, però encara hi ha, a casa nostra, qui pensa que avui la contradicció secundària, la lluita entre l’esquerra i la dreta catalana, és la principal. Res soluciona les contradiccions fins que és resolen i la catalana la resoldrem si som capaços de solucionar la principal, independència sí o no. Estem a temps, si no ens distraiem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada