divendres, 16 de setembre del 2016

Amb Rita al Senat i sense govern a Espanya!


Rita Barberà imputada per múltiples delictes roman al Senat. Un cas més dels múltiples casos que embolcallen el PP. Un partit tòxic, contaminat de corrupció fins la medul·la, és el primer partit, el més votat a l’Estat espanyol amb l’excepció de Catalunya i Euskadi. I en unes terceres eleccions probablement també. Un fet que explica el perquè de l’actual bloqueig per a formar govern.


 “Ni contigo ni sin ti”, podria dir el PSOE de Pedro Sánchez. Aquest ha fet un esforç enorme per a no votar-lo, però resta inmovil per a construir l’única alternativa possible per a netejar i democratitzar l’estat, obrir-se a Podemos i pactar amb els independentistes de Catalunya i Euskadi.

El referèndum no es accessori, no és prescindible amb l’excusa de fer fora al PP. És imprescindible per a assegurar que el canvi no es un maquillatge, un nou govern del vell PSOE del bipartidisme. És garantia d’un canvi de relat, antagònic amb el neofranquisme corrupte del PP i del seu soci, Ciudadanos.

Sense Catalunya i el seu sistema de partits propi, sense Euskadi i els seus privilegis forals, a Espanya, malgrat tot el que cau, s’hauria solucionat la crisi política amb una mica de xapa i pintura. Però no poden! Un amic em recordava la crisi de la primera Restauraració, del 1923, que va portar a la dictadura de Primo de Rivera. De fet no es produirà quelcom semblant, possiblement, no per manca de ganes de més d’un, sinó per Europa. Oh Europa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada