dimarts, 13 de maig del 2014

Amb en Jordi al cor, un Ple solidari amb els treballadors de Torras i amb Sarrià de Ter.


Un Ple dona per molt, o per moltes coses. Per el millor i el pitjor. Del primer el record pel Jordi Vilamitjana, assidu ocupant de les bancades del públic i darrerament seguint el Ple per televisió. Una bona intervenció de lloança pel ciutadà compromès, pel cronista de la ciutat sense el títol, per l’educador integral. Posteriorment en l’apartat de precs i preguntes la Nuria Terés en nom del nostre grup municipal va fer la proposat de plantejar al departament i a la comunitat educativa de l’institut de santa Eugènia que s’anomeni Jordi Vilamitjana, quin lloc més adequat per a recordar-lo que un centre educatiu on ha donat tant i tant de temps.

Un altre moment emotiu fou la intervenció de l’Alcalde de Sarrià de Ter, la seva presència acompanyat per dos representants del comitè d’empresa de Torras paper, fou un toc d’alerta a la destrucció del patrimoni que significa el tancament de tant important empresa i una defensa clara dels llocs de treball que es volen salvar. Es tracta no solament d’un acte simbòlic per part dels electes de Girona, és i així ho vàrem remarcar el començament d’un procés que no pararà fins que la seguretat de continuïtat de l’empresa no és consolidi.


Dels temes ordinaris de ple dos foren destacats, en primer lloc la regulació de les llicencies per a centres o clubs de cànnabis, regulant els requisits per a la seva ubicació a la nostra ciutat. Malgrat el escarafalls de moralina conservadora del PP, no es fa res més que regular quelcom que és legal i que convé fer-ho bé i amb col·laboració amb les entitats solvents i la federació que cerca un us responsable. Per aquets raó tothom , menys les dos abstencions peperes, aprova la proposta.

L’altre proposta fou la que permetrà a l’empres Nestlé la construcció d’una torre de cinquanta metres que alguns, CUP i ICV-EUiA, veiem de dubtosa necessitat en quan a l'alçada, per això vam demanar reunir-nos prèviament amb els responsables de l’empresa. Ens donaren explicacions, bona part d’elles molt correctes, curiosament davant d’alguna intervenció dramàtica o extremadament pilota d’alguns portaveus dels altres grups, desdramatitzaren la situació sense amagar que creien molt important la proposta que havien de presentar a la direcció Suïssa. Nestlé avui no està en perill ens digueren però cal mirar anys vista.

Els directius de l’empresa varen entendre que alguns de nosaltres no ens podem conformar amb qualsevol projecte, en un paratge, les lleres del Ter, sensible i és lògic que demanem més garanties fins que el projecte estigui enllestit, d’ací la nostre abstenció.

I passarem a les preguntes, moltes, i a les respostes del govern, curioses, pedants, enfadades, passotes...però d’això escriure un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada