diumenge, 4 de maig del 2014

Patrulles urbanes, solució o denuncia?


Els veïns de Mas Ramada surten a patrullar a les nits, trepitgen els carrers per quer no volen ser trepitjats en els seus drets, per que masses cops han aguantat coses que en altres zones de la ciutat no es permetrien.

Son conscients els veïns, ho se, que la tasca de vigilància, d’assegurar l’ordre pertany als cossos policials i és el que volen. No substitueixen als professionals, la seva presència és per a assegurar que no es produeixi l’absència d’una seguretat suficient a la que tenen dret. És un crit d’alerta per a que no torni la normalitat anormal de la inseguretat produïda per l’incivisme d’alguns mals veïns, no molts però suficients,  d’un barri del costat.


Cansats de que els que viuen lluny els puguin acusar d'intolerants a ells  que viuen les 24 hores els problemes, quan el que hi ha és més senzill i alhora complexa, el rebuig a un incivisme continuat, reflex  d’una delinqüència endèmica que te en el barri de Font l’origen i les principals víctimes, però que s’estén pels barris veïns fent a voltes la convivència més que difícil.

La presència del veïns al carrer és una denuncia als governs, tots, que no ho hem fet prou bé, i alhora és un estímul per a canviar en la direcció correcte. La seguretat pot ser usada com a instrument demagògic, per a promoure el populisme oportunista, alguns en algun lloc ho han fet amb resultats desastrosos per a la convivència democràtica. Però precisament per que els dimonis no es facin reals cal actuar amb els instruments democràtics al nostre abast.

Hem de crear les condicions per que les patrulles desapareguin i aquestes son el treball policial ben fet, amb mitjans i coordinació amb els veïns, que facilitin l’acció social i potenciïn els punts forts de cada un dels quatre barris de l’anomenada zona Est. Mobilització i acció, denuncia i compromís son elements per a cosir un nou pla d’acció esmenant els errors del passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada