dilluns, 26 de maig del 2014

Unes Europees amb moltes lectures: comencem per Europa.


Si, com es diu sovint , un fantasma recorre Europa, parafrasejant a Marx, aquest és el de la por, la por a viure els fills més malament que els pares, la por dels pares a tenir una jubilació, si la tenen, pitjor que els avis. La por és la conseqüència del gran fracàs de les polítiques europees, dòcils amb els poderosos, que han ensorrat la classe mitjana i l’han abocat a dues velocitats, una al nord, l’altre al sud, on abunden en un lloc i altre els perdedors.

La casta europea, no en tenim solament a Catalunya i Espanya, la dels poderosos i els seus polítics servicials, trontolla però encara no cau, prefereix que creixi l’antieuropa que no una altre Europa. Com en els anys trenta, la casta, els poderosos, creu que podrà domar l’extrema dreta i està disposada a pagar el cop, abans que perdre privilegis.


No ens enganyem Marine Le Pen, Nigel Farage, Geert Widers i fins i tot Grillo representen el sistema, el canviar-ho tot, la política,  per que res canviï, el poder econòmic. Menys Europa política, per a que, de fet, campi com vulgui l’econòmica. I si cal caps de turc ja en tenen, l’emigració! Els de casa primer! I com a un ferro roent no pocs si agafen. Es la por, la maleïda por!

Clar que hi ha símptomes de canvi, clar que queden forces de progrés, però mentre aquests canvis no es concreten, no deixen els llasts del passat, no obren noves vies de participació i acció, campen els monstres!

Des dels grups verd i esquerra unitària hauran de ser capaços de forjar una gran internacional europea, per a una altra Europa, per plantar cara a la troika, a la casta i al populisme neo-feixista, el rellotge amb la compta enrere ha començat, podrem? Així ho espero. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada