dimecres, 21 de maig del 2014

Nova “biblioteca provincial” a Emili Grahit, obriu ja!!


El passat 15 de maig els portaveus i personal divers de l’ajuntament visitarem les instal·lacions de la nova biblioteca a Emili Grahit. Un edifici de vidre opac que no causa entusiasme al veure’l per fora però que em va impressionar molt favorablement per dins, uns excel·lent combinació de llum i espais, entre els que ressalten els patis verds que donen color i serenitat.

Excel·lents instal·lacions que caldrà comprovar quan entrin en funcionament, especialment calefacció i aire condicionat, maledicció habitual en aquets equipaments, bona gestió energètica en la que la impressionant doble coberta de vidre amb cambra d’aire marca caràcter.


Gran, molt gran, enorme...soterrani, planta baixa i dos pisos, molts i molts metres quadrats...ningú ens va explicar quan costarà el manteniment! Tampoc quan personal hi mancarà, ni de lluny en faran prou amb el que treballava a la cas de Cultura, masses preguntes sense respostes i, l’edifici, unes instal·lacions, gairebé a punt i sense obrir!

Soc conscient que avui no es faria, ni tant sols amb un volum més abastable, hem esperat 150 anys i ens podríem esperar molts més. Per tant, malgrat tot, ja es ací!  Es bo, necessari i oportú tenir una gran equipament cultural i educatiu per a la gent, de qualitat i ampli. Ara bé, no el podem tenir tancat!

Estat, Generalitat, Ajuntament moltes administracions, masses interlocutors i coneixent-ne algun dels responsables com conec, poc o gens resolutius. O la ciutadania reclama el que te dret, una gran biblioteca, un gran centre de recursos per al  lleure i la formació, o l’edifici caurà en el síndrome “presó de Figueres” nova de trinca i anys d’espera per a obrir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada