dimecres, 28 de maig del 2014

Europees(3): Catalunya més a prop de ser un nou estat europeu.


Els catalans volen decidir, una lliçó incontestable que reflecteixen els resultats electorals. Ni amenaces, ni incerteses, ni fins i tot retallades, enterboleixen la voluntat de trencar el statu quo i obrir un camí diferent, esgotat l’anterior. Un desig democràtic i plural que l’electorat no deposita ni en una persona, per molt president que sigui, ni en un sol partit, sense treure mèrits a la victòria d’Esquerra Republicana.

L’ensulsiada del PP és de llibre de politologia, l’autisme dels seu dirigents catalans, no ho reconeixeran, però porten marcades a les galtes la decisió de la ciutadania. Ciudadanos ha frenat un creixement que no s’ha estès a Espanya com s’esperava per què malgrat no es reconeguin com a catalans a Espanya els veuen així.


El PSC, que podem dir, captiu i desarmat? Ni això, s’ha rendit i s’ha desarmat ell mateix, ha abandonat un espai, el catalanisme i s’ha gibaritzat, s’ha reduït a la mínima expressió per a un partit que ho havia governat tot! Si l’actual direcció no se’n adona encara no hauran tocat fons.

CiU ha pagat una factura, les retallades, però n’ha cobrat una altre, la fermesa en el dret a decidir, per això es pot concloure que ni ha guanyat ni ha perdut, però la ciutadania li ha marcat el camí votant com a primer partit ERC.

Però deixeu-me parlar ara d’ICV-EUiA, bé, em direu que no puc objectivar, la veritat es que no ho pretenc. Un excel·lent candidat, l’Ernest que sap parlar de Catalunya i d’Europa, i una coalició que contra corrent ha sabut trobar el seu camí.

El dret a decidir està en l’ ADN d’ICV i EUiA, el dret a l’autodeterminació de Catalunya i per a decidir el futur del nostre país, cal també fer-ho sobre els serveis públics que volem, en definitiva si volem el sistema econòmic que avui porta a molts, masses,  a l'exclusió o el volem canviar. I ací tenim molt a fer i molt a unir! Podemos o Podem, la gent del Procés Constituent i la Cup, malgrat no presentar-se a les darreres eleccions, estan convocades a aquesta reflexió per a l’acció comuna. La gent ho vol!

I per últim, els primers, ERC, així ho han volgut les catalanes i els catalans, s’han cregut a Terricabres i Junqueres, els han votat com a garantia que el procés de decidir tirarà endavant, que no es conformen amb menys. Una gran responsabilitat en la que no poden defallir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada