divendres, 15 de maig del 2015

Davant de Wert, la Junta electoral i l’espanyolisme excloent: Sobirania i independència!


Quan un tema tant obvi, emocional i sensible com la llengua no es pot resoldre de manera satisfactòria en l’actual marc, el problema no és la llengua, sinó el marc. Això ho diu en Raül Romeva i ho subscric.


Wert és un més dels que es creuen legitimats per interpretar, quan i com li convé, el que fou un pacte escrit i no escrit en el període constituent en la sortida del franquisme. És un mes d’una llarga llista, a la que s’afegeix l’ordre de treure l’estelada dels edificis públics, que han  enverinat la vida política i contaminat la jurídica portant-nos a una constant agressió que esdevé insuportable.

La necessitat d’un estat propi, que blindi temes tant sensibles com la llengua, ens porta a separar-nos de vies que al subordinar Catalunya a l’Estat espanyol deixa al govern de torn les interpretacions més sectàries i excloents.

Els federalistes de debò han de veure que solament es pot construir les federacions a partir de la igualtat i de la sobirania. La independència és l’instrument imprescindible en un marc on te refreguen les seves lleis com a immutables.

Em satisfà doncs que la candidatura que tanco com a darrer suplent hagi subscrit la crida de l’ANC i els compromisos que, com hem fet en aquest mandat que ara es clou, ens arrengleren en la defensa de la sobirania i la independència.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada